Идея за дебат между лидерите на двете най-големи парламентарни партии

...
Идея за дебат между лидерите на двете най-големи парламентарни партии
Коментари Харесай

С пасивна кампания ГЕРБ демобилизират протестния вот на 11 юли

Идея за спор сред водачите на двете най-големи парламентарни партии за финален път имаше преди парламентарните избори през 2017 година, и тогава тя се провали. След това " лидерски конфликт " не е бил проведен. Очертава се доста ясна наклонност за изявления единствено в следена среда - всеки да приказва само на своята аудитория. Така се появиха живите включвания във Facebook и затворените партийни събрания, споделя Димитър Ганев, политолог от " Тренд ".

Проучване на " Тренд " демонстрира, че партията на Бойко Борисов разполага с значителен, корав, мобилизиран електорат, само че без опция за привличане на електорална външна страна след изборите на 4 април тази година. Това, което в този момент се пробва да направи партията е да резервира своето, като не разрешава на съперниците си да порастват през углавен и протестен избор. Ето за какво, счита Димитър Ганев, в ГЕРБ си дават сметка, че в случай че непрестанно припомнят за себе си, хората може да останат с усещане, че се готвят да се върнат във властта, което пък би дало причини на още гласоподаватели, да гласоподават наказателно. Ганев твърди, че сега ГЕРБ организира тактически пасивна предизборна акция, която да " приспи " и демобилизира този углавен избор.

На 11 юли обичайните партии, като ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще разчитат на своите твърди последователи. А причина сега да не сме очевидци на обичайни предизборни манифестации е насъбраната отмалялост в партиите и техните поддръжници от траялата една година предизборна акция, считано от юли 2020, когато започнаха митингите против ръководството на ГЕРБ, споделя Ганев.
Кой ще победи на 11 юли и кой ще ни ръководи? Колко партии ще има в 46-ото Народно заседание и по какъв начин ще бъдат подредени? Ще излъчи ли държавно управление 46-ят парламент? Какво ще прави Слави Трифонов след 11 юли?
Отговорите на Димитър Ганев, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка

Димитър Ганев, политолог. Завършил е " Политология " в СУ " Св. Климент Охридски ", а от 2020 година е основен помощник в същата катедра, по направление " Модерни политически системи и институции ". През 2016 година дружно със социоложката Евелина Славкова и политолога Анастас Стефанов основават Изследователски център " Тренд ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР