идерът на Ал-Кайда Айман ал-Зауахири е починал от естествена смърт

...
идерът на Ал-Кайда Айман ал-Зауахири е починал от естествена смърт
Коментари Харесай

Почина лидерът на Ал-Кайда

идерът на Ал-Кайда Айман ал-Зауахири е умрял от естествена гибел в Афганистан, оповестяват афганистанските и пакистанските медии, съобщи ABNA.

Arab News цитираха най-малко четири източника от средите на сигурността в Пакистан и Афганистан, които удостоверяват гибелта на Ал-Зауахири, добавяйки, че двама от тях са споделили, че е "мъртъв ", само че те приказват импровизирано, защото нямат право да приказват с медиите.

Muere en Afganistán el cabecilla de Al-Qaeda Ayman al-Zawahiri
— @almayadeen_es (@almayadeen_es)
"Ал-Зауахири, на 69 години, се появи за последно във видео известие във връзка годишнината от нападенията на 11 септември в Съединени американски щати тази година ", се споделя в информацията.

Според отчет на Организация на обединените нации за активността на терористични групи от целия свят, оповестен предишния юли, Ал-Кайда е работила скрито в 12 афганистански провинции и нейният водач Ал-Зауахири остава със седалище в Афганистан.

Организацията на обединените народи пресмята общия брой на екстремистите на Ал-Кайда в Афганистан на сред 400 и 600.

"Ако случилото се бъде доказано, евентуално ще сътвори дълбока празнина в управлението на Ал-Кайда, с минимум двама висши командири, някой от които евентуално ще го замести ", написа вестникът
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР