Идеологията си е идеология, колеги социалисти, но тя не може

...
Идеологията си е идеология, колеги социалисти, но тя не може
Коментари Харесай

Контрера разгроми БСП в Столичния общински съвет

Идеологията си е идеология, сътрудници социалисти, само че тя не може да бъде ориентирана срещу и против интереса на българските общности зад граница.

Това сподели през днешния ден по време на сесия на Столичния общински съвет Карлос Контрера, общински консултант и ръководител на групата „ Патриоти за София “, обръщайки се към сътрудниците си от Българска социалистическа партия.

Поводът бе отминалият 8 ноември – Ден на Западните български околности, и опълчването на левицата да бъде възобновено остарялото име на дн. Димитровград, а точно – Цариброд. Той изрази страдание от обстоятелството, че социалистите непрекъснато се пробват да поддържат разногласието, който се сътвори по тематиката.

Смея да настоявам, че Общината и Съветът изрично би трябвало да се разграничим от сходни изцепки, изключително на фона на всички старания и средства, изключително по линията на културата и образованието, които поставяме и даваме, с цел да оказваме помощ на българите в Босилеград и Цариброд, добави още Контрера.

В изявлението си той приказва и за върнатата на мястото си скулптурна фигура на лъв пред НДК, като изрази удовлетворението си от една дълга процедура, която към този момент е към своя край. А точно възобновяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове. Контрера поздрави всички заслужили за тяхната разпоредителност – общински съветници, Столична община, Министерство на защитата, неправителствени организации. Общинският консултант изрази вяра, че следващата година Мемориалът ще бъде възобновен.

Ето и цялостния текст на изявлението му:

Уважаеми господин Председател,

Г-жо Кмет, сътрудници,

Вземам думата от името на „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА “, с цел да изкажа удовлетворението ни от приключилия първи стадий на възобновяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове. Една дълга процедура към този момент е към своя край, макар явните и скрити опити на някои леви среди да провалят възобновяване на Мемориала.

Мисля, че и като общински съветници, и като жители би трябвало да се поздравим, само че и да кажем, че заслугата е на много общински съветници и от този, и от предишни мандати, от разнообразни политически партии, на кмета на Общината, на Министерство на защитата, на будни и дейни жители и неправителствени организации. Връщането на лъва пред НДК е възобновяване на историческата правдивост. И тук е мястото да кажем, че общинското сдружение „ Софинвест “ и неговото управление се оправиха доста добре с поставената задача – първо да отстранен рисковия, рушащ се бетонен паметник на паметника с помпозното име, макар съпротивата, макар откровените похищения и диверсии, включително и палежи на техника. Второ – благоустрояването на пространството, където ще бъде върнат Мемориалът на Първи и Шести полкове, също е доста добре изпълнено. Казвам го, тъй като се видя, че Столична община се оправи с тази нелека задача и резултатът е позитивен. Остава да бъде извършен състезанието и, дай Боже, следващата година мемориалът да бъде напълно възобновен.

И в тази връзка няма по какъв начин да подминем пък един гаф, който беше сътворен от сътрудник общински консултант от левицата, въвличайки ни и нас в разногласието дали Димитровград да върне остарялото си име Цариброд. Коментирам това със страдание, тъй като дълги години и кметът на Столична община, и Съветът поставят старания да поддържаме положителни и топли връзки с българските общности в Босилеград и Цариброд. И в този момент с сходни заявления и ходове вървим в посока да опропастим тези старания.

Идеологията си е идеология, сътрудници социалисти, само че тя не може да бъде ориентирана срещу и против интереса на българските общности зад граница. Поставям и тази тематика в Столичния общински съвет, тъй като някак си в очите на нашите сънародници в Западните околности излезе, че надали не се отхвърляме от тях. Смея да настоявам, че Общината и Съветът изрично би трябвало да се разграничим от сходни изцепки, изключително на фона на всички старания и средства, изключително по линията на културата и образованието, които поставяме и даваме, с цел да оказваме помощ на българите в Босилеград и Цариброд.

Казвам го в този момент, тъй като през вчерашния ден, 8- ноември, беше Денят Западните български околности и този скандал остави горчив привкус.

Благодаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР