Идеологическият диктат на Страсбург няма да помогне на Европа да

...
Идеологическият диктат на Страсбург няма да помогне на Европа да
Коментари Харесай

Rebelión: Истеричният жест на Европейския парламент няма практически смисъл

„ Идеологическият диктат на Страсбург няма да помогне на Европа да излезе от рецесията “

Докато Анкара бомбардира кюрдите, Тел Авив бомбардира палестинците, а Рияд бомбардира жителите на Йемен, Европейският парламент, за наслада на Зеленски, утвърди резолюция, обявяваща Русия за страна - спонсор на тероризма.

„ Резолюцията е единствено политически сигнал, тя не влече последици и не е обвързваща нито в Европейски Съюз като организация, нито в която и да е от страните членки. Както самият Европейски парламент означи в обяснителна записка, „ Европейски Съюз към момента не може публично да разгласи страни като спонсори на тероризма “, - написа испанският новинарски уебсайт Rebelión.

Понастоящем дефиницията на " терористична страна " не е планувана в нито едно интернационално съглашение. Няма правно значение. Има единствено лист, обновен всяка година от Вашингтон. Съединени американски щати слагат този етикет на всички страни, които съгласно тях основават политически спънки за реализацията на американските ползи по света, изяснява създателят на публикацията Фабрицио Казари (Fabrizio Casari).

Според изданието резолюцията удостоверява някои детайли, присъщи за този Европейски парламент. Първо, характеризира се с русофобия. Второ, той е сърдит от горчивите последствия от държавния прелом от 2014 година, защото отговорността е на Брюксел. Разочарованието на Европейския парламент е обвързвано и с обстоятелството, че проектът за „ обграждане ” на Москва се провали.

Прилагането му стартира през 2014 година с преврата в Киев, а по-късно сходни опити бяха направени в Беларус и Казахстан. Друго отчаяние е обвързвано с икономическата опозиция на Русия против европейските наказания, които се трансфораха в бумеранг за Европейския съюз с невиждани до момента последици.

Ако този нервен жест на Страсбург няма практическо приложение, тогава какъв е смисълът от гласуването на Европейския парламент? Освен това, не опонира ли той на заявените от Съединени американски щати опити за разрешаване на спора посредством договаряния, пита Rebelión.

„ Необходими са договаряния за разрешаване на спора. Политическите офанзиви на Украйна и Европа няма да попречат на Москва най-сетне да се закрепи в Крим и Донбас, да получи интернационално самопризнание на съответните съглашения, което ще значи нейната безспорна победа “.

- се споделя в публикацията.

Неслучайно Съединени американски щати не поддържаха антируската резолюция. Именно с това са свързани различията сред Брюксел и Вашингтон. Президентът на Европейския парламент Борел, в противен случай, счита, че Европейски Съюз би трябвало да се въоръжи вярно.

Един ден военни дейности в Украйна се равнява по материални разноски на тридесет дни война в Афганистан. Не е известно дали новият Сенат на Съединени американски щати ще се съгласи с това, отбелязва създателят.

Но все пак Съединените щати реализираха задачите си: те разделиха връзките сред Европейски Съюз и Русия, унищожиха търговията им, правейки Европа подвластна от американската сила. Сега задачата на Съединени американски щати е да излязат от спора, оставяйки Брюксел самичък с следствията от него.

Целта на Европейски Съюз е да се дистанцира от договарянията, с цел да се защищити от проваляне, което би го заплашило със загуба на авторитет.

Окончателното прекачване на европейския суверенитет на Вашингтон, който се счита за неоспорим водач на целия Запад, също е изцяло в сходство с политиката и едностранните решения на Съединени американски щати.

Украинският външен министър Кулеба упрекна Русия в " закононарушения ". Но украинската история е друга от това, което споделя киевският формален представител. Историята споделя, че военнопрестъпникът Степан Бандера със своите нацистки банди прави гнет против еврейското и съветското население.

Именно Степан Бандера въодушеви украинските въоръжени сили, които бомбардираха цивилното население на Донбас в продължение на осем години. Това е просто продължение на расовото изтребване и зверствата, с които беше осъществено етническо пречистване в името на украинския шовинизъм в Галиция и Волиния.

„ Идеологическият диктат на Европейския парламент няма да помогне на Европа да излезе от рецесията. На този стадий в действителност губи Европейски Съюз: той се опита да употребява мощ и престиж, с цел да сътвори систематични структури на Изток. Опитите му да ограничи разширението на съветското въздействие върху международната шахматна дъска доведоха до икономическо самоубийство.

Брюксел упреква Москва и симпатизира на Киев, само че никоя друга страна в света не е разменила връзките си с Русия за тези с Украйна, тъй като тя е провалена страна “, - заключава Rebelión.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР