Идентифицирана е 16-годишната германка, заловена заедно с жените бойци на

...
Идентифицирана е 16-годишната германка, заловена заедно с жените бойци на
Коментари Харесай

Дрезден потвърди за 16-годишна германска джихадистка в Мосул

Идентифицирана е 16-годишната германка, хваната дружно с дамите бойци на " Ислямска страна " в иракския град Мосул. Това потвърдиха представители на немската провинция Саксония, представени от ДПА и Асошиейтед прес.

Прокуратурата в град Дрезден - столица на източната провинция, удостовери, че момичето е било разпознато и получава помощ от немското посолство в Багдад. Името на момичето е Линда Венцел, оповестява АП.

Екстремистите от " Ислямска страна " бяха прогонени от втория максимален иракски град Мосул по-рано този месец след тежка акция, получила поддръжката на Съединени американски щати. Голяма част от града е в руини, напомня ДПА.

Момичето удостовери, че е пристигнало от Германия и е било омъжено за чеченец, а майката на Линда също разпозна щерка си.

Линда Венцел обаче няма да бъде екстрадирана. Според иракските управляващи тя е пристигнала в страната, с цел да се причисли към ИДИЛ, по тази причина ще бъде осъдена по локалните закони.

Дни откакто си върнаха града, иракските сили за битка с тероризма задържаха 21 джихадистки дами - бойци и съпруги, в тунел под Стария град на Мосул. Появиха се известия, че измежду тях има немска тийнейджърка, напомня ДПА. Дрезденската прокуратура отхвърли да удостовери това, отбелязва АП.

Смята се, че 16-годишното момиче е от дребния град Пулшниц, ситуиран на североизток от Дрезден и е изчезнала през 2016 година, малко откакто приела исляма. Вероятно тя е поддържала контакти по интернет с поддръжници на " Ислямска страна ", оповестява ДПА.

Прокуратурата отхвърли да удостовери тази информация, както и дали Линда се е била на страната на групировката, наблягайки, че нямат информация за момичето след идването му в Истанбул преди година, оповестява АП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР