Идентифицирахме множество инциденти, когато руски, ирански и китайски свързани с

...
Идентифицирахме множество инциденти, когато руски, ирански и китайски свързани с
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието казва, че междинните избори не са били повлияни от чуждестранна намеса

„ Идентифицирахме голям брой произшествия, когато съветски, ирански и китайски свързани с държавното управление участници се свързаха с инфраструктурата на акцията по време на федералните избори през 2022 година “, се споделя в отчета.

През февруари 2023 година Министерството на правораздаването и Министерството на вътрешната сигурност започнаха да проверяват дали непознати държавни управления са се намесили в изборите, с цел да показват взаимен отчет до президента Джо Байдън, държавния секретар Антъни Блинкен, министъра на финансите Джанет Йелън и министърът на защитата Лойд Остин.

Докладът произтича от изказвания, направени от актьорите, в това число офанзива, която докара до краткотрайно стеснен достъп до уеб страница на щатска изборна работа в Съединени американски щати. Проруски деятели поеха отговорност за случая.

Според отчета, нападателите от Китай също са сканирали както свързани с избори, по този начин и неизборни уеб страници на държавните държавни управления и са събрали информация за гласоподавателите в Съединени американски щати.

Въпреки това се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР