Идентичност и демокрация и Обнови Европа – това са новите

...
Идентичност и демокрация и Обнови Европа – това са новите
Коментари Харесай

Новият ЕП - крайнодесните не са обединени, либералите крият, че са либерали

" Идентичност и народна власт " и " Обнови Европа " – това са новите политически фамилии в новия Европейски парламент (ЕП). Първата група е на крайнодесните партии, влизащи в Екологичен потенциал – " Лига " на Матео Салвини и " Националния фронт " на Марин льо Пен, а втората в действителност е на либералите, която до момента беше известна като АЛДЕ.
В първата група в последна сметка обаче не влезе „ Фидес ” на Виктор Орбан, която към този момент остава в Европейската национална партия (ЕНП), не влезе и партията на Найджъл Фарадж. А при либералите дебаркира френският президент Еманюел Макрон, който обаче към този момент не желае в групата да има думата " либерали ", тъй като тя към този момент е с все по-тежка отрицателна конотация. Но " Обнови Европа " е трета мощ в новия Екологичен потенциал – със 106 места, след ЕНП, със 179 евродепутати и Партията на европейските социалисти, със 153 места. " Зелените " са четвърта мощ, със 75 евродепутати.
От 2 до 4 юли следва учредителното заседание на новия Европейски парламент. Тогава би трябвало да бъде определен ръководител на Екологичен потенциал.
На 20 юни следва Европейски съвет, като съгласно Българска национална телевизия най-малко нещата вървят натам, че въпросът с новия ръководител на Европейската комисия няма да бъде решен и в действителност даже няма да бъде дискутиран съществено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР