Идеите за борба с корупция представиха днес пред ресорната парламентарна

...
Идеите за борба с корупция представиха днес пред ресорната парламентарна
Коментари Харесай

Двамата кандидати за шеф на КПКОНПИ представиха идеите си за борба с корупцията

Идеите за битка с корупция показаха през днешния ден пред отрасловата парламентарна комисия двамата претенденти за ръководител на КПКОНПИ. Сегашния основен прокурор Сотир Цацаров предлага повече чиновници да наблюдават за корумпирани, а депутатът от ВОЛЯ Симеон Найденов - антикорупционно образование. Изборът ще бъде идната седмица.

За да усъвършенства работата, Сотир Цацаров предлага съществени промени в администрацията на антикорупционната комисия.
Сотир Цацаров, претендент за ръководител на КПКОНПИ: При персонален състав на комисия 482 щатни бройки - 7% и то непълни 7, в този момент ги счетох на калкулатора, са чиновниците, които се занимават с оперативно-издирвателна работа и директно противопоставяне на корупцията.
Настоящият основен прокурор се разгласи срещу концепцията да отпадне задължението всички общински съветници да заявяват имуществото си и предложи да се търси друго решение.
Сотир Цацаров, претендент за ръководител на КПКОНПИ: Някакъв междинен вид, при който обвързване за обявление да имат най-малко общинските съветници в столицата, в регионалните градове и тези с население над определна бройка.
Според Цацаров, обаче би трябвало да се понижи броят на държавните чиновници, които заявяват имуществото си, тъй като декларациите им не могат да бъдат проверявани и резултат няма. Предлага висшите държавни чиновници, които са фамилни, живеят във в действителност съжителства или пък са във фактическа разлъка да заявяват наложително имуществото на актуалните си и някогашни сътрудници, а не при разнообразни условия, както е сега.

Конкурентът му, актуалният народен представител от " Воля " Симеон Найденов е безапелационен, че би трябвало да се заложи и на антикорупционното образование, само че не от ранна възраст.

Симеон Найденов, претендент за ръководител на КПКОНПИ: Корупцията е неприятна дума. Не би трябвало още от дребни да ги закърмяме с тази неприятна дума - корупция. Въвеждане в по-горните класове и в университетите съм склонен, че би трябвало да стане. Така че би трябвало да се работи в тази тенденция и моето виждане е такова.
Сотир Цацаров предлага да се сътвори звено, което да следи за медийни изявления, по които Антикорупционната комисия да се самосезира и образува инспекции. Настоящият основен прокурор предлага и законова смяна, която да разреши при покачване на обвиняване за шпионаж да стартира инспекция на притежаваното от обвинения имущество и процедура на конфискация, в случай че се откри противоречие сред приходи и парцели.

И двамата кандидати за поста оферират да се заложи на предварителната защита в битката с корупцията.

 Приключи чуването на претендентите за ръководител на КПКОНПИ Приключи чуването на претендентите за ръководител на КПКОНПИ
Членовете на Комисията за битка с корупцията и спор на ползи изслушаха двамата претенденти за ръководител на Антикорупционната комисия. И двамата...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР