Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа и актуални

...
Идеите и перспективите за развитието на Обединена Европа и актуални
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди актуални въпроси от международния дневен ред с френския експерт Жерар Шалиан

Идеите и вероятностите за развиването на Обединена Европа и настоящи проблеми от интернационалния дневен ред разискаха на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев и френският специалист по политическа тактика Жерар Шалиан. Гостът е учител в влиятелни университети по целия свят и създател на голям брой изявления и книги, отдадени на военната тактика и спорове от 20-и и 21-и век.

Специалист по асиметрични спорове и културна антропология на обществата в спор, той е работил на място по множеството от съществуващите конфликтни точки, по всички краища на земното кълбо.

Президентът Радев и проф. Шалиан се сплотиха към мнението, че през днешния ден повече от всеки път е нужно задълбочено и детайлно схващане на генезиса и развиването на споровете, знание за характера и полезностите на локалните субекти, ясна визия за съответните цели, които нашите съюзи - Европейски Съюз и НАТО имат в съответния спор и за метода, по който тези цели могат да бъдат реализирани.

Този метод единствен подсигурява сполучлива реализация на нашите цели, като изключва всевъзможни предпоставени решения, идеологически подходи и механично заимстване на позиции, като нездравословни за това, към което се стремим на интернационалната сцена.

Европа е жертва на самата себе си, тъй като не се изправя пред действителните проблеми, които има, съобщи Жерар Шалиан. Според френския специалист слабостта и пасивността на Европейски Съюз на интернационалната сцена произтичат и от неналичието на съответни отбранителни качества. При взимането на политическите решения за бъдещето на Европа е значимо да се чува гласът на визионерите, които оферират стратегическо мислене и обръщат внимание на историческите поучения, съобщи Румен Радев.

В срещата взе участие и посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР