Иде ли девети сезон на сагата за Железния трон -

...
Иде ли девети сезон на сагата за Железния трон -
Коментари Харесай

След края идва ли ново начало - сезон 9 на "Игра на тронове"?

Иде ли девети сезон на сагата за Железния престол - питат се част от почитателите на сериала, който затвори кепенците с последния епизод от осмия сезон нощес. В обществените мрежи измежду групите на феновете на Денерис, Джон Сноу, Тирион, Церсей, Аря, Санса и дракона Дрогон, плъзна слух, че сериалът не е завършил - освен това, скрито, заедно с осмия, заключителен сезон, бил сниман и деветият, разясняват почитатели, базирайки се на събратя от Хърватия, където бе снимана немалка част от кино лентата.

Засега сценаристите и продуцентите мълчат, само че самун за тази догадка дава тотално отвореният край, с който завърши последната серия на Троновете. Натиреният в заточение след убийството на обичаната кралица Джон дружно с диваците пое на север, оттатък Вала, а там към момента не е несъмнено, че е напълно безвредно за хората. Аря отплава на запад от Кралски чертог, с цел да открива незнайното. Драконът Дрогон отнесе мъртвата си майка Денерис незнайно накъде. Санса стана кралица, а най-малкият брат от семейството на Старките оглави Шестте кралства, откакто даде самостоятелност на Северната кралица и своя сестра. И макар че основателите на фентъзи епоса се заклеха, че това е краят му, дали пък не връзват гащите да има накъде да продължат, в случай че на някой в миналото му хрумне, че епосът е прекомерно положително бизнес начинание, с цел да бъде зачеркнато. Разбира се, в случай че и създателят на книгите Джордж Мартин вземе, че даде благословията си.

Междувременно манията по сагата прерасна в петиция на недоволните от развръзката почитатели. Повече от милион гневни последователи на "Играта на тронове " се подписаха за преснемане на финала, а броя лавинообразно пораства. Феновете недоволстват от развоя на събитията - едни, че е убита обичаната им, кръвожадна Денерис, други - че Джон не стана крал и не седна на разтопения от дракона Железен престол. Във фантазиите си на почитателите им се привиждат какви ли не сюжетни линии, множеството клонящи към хепиенд. Обезличеният в осми сезон Джон Сноу, внезапно се завърна в сериала от плът и кръв, със мощна игра и увереност, само че за малко. Това единствено раздразни почитателите му, които от самото начало на осми сезон мърмореха, че никак го няма и с изключение на да се кланя на обичаната си вуйна, друго не прави. И - изненада. Джон от йесмен, постоянно подвиващ коляно пред кралица Денерис, се разсъни и сподели лично виждане по въпроса за "счупването на колелото ". Стражът на Севера даде превес на дълга и с целувка на Юда намушка вуйна си с камата. И до момента в който се нарадваме, че Джон от предходните сезони "възкръсна " без повторно да е умирал, той взе, че си потегли и пое не накъде да е, а по пътеките на Нощния крал. ето ви, да вземем за пример, една сюжетна линия, която несмущаемо може да бъде заплетена и доразплетена в още няколко епизода. НВО не може да не са удовлетворени, че над 19 млн. души изгледаха последния епизод. А калкулацията на цифрите постоянно натежава пред каквито и да е обети на основателите. И някак не ни се има вяра, че огънят е стопил леда, а снегът е затрупал пепелищата от пожара. Всяко хубаво нещо има своя край, само че сме уверени, че рейтинговата сага, трансформирала се в същински феномен, няма да замине в историята след осем години на върха. "Игра на тронове " умря, да живее "Игра на тронове "! Защо пък не?!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР