ICGB и Авакакс представиха чернова на график за завършване на

...
ICGB и Авакакс представиха чернова на график за завършване на
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката: Имаме график за всички дейности по завършване на интерконектора навреме

ICGB и " Авакакс " показаха чернова на график за довеждане докрай на всички действия по въвеждане е употреба на интерконектора. Това сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов след срещата си с представители на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - „ Авакс “ и възложителя на градежа – компанията ICGB.

„ До края на деня дадоха обещание да го внесат публично в Министерството на енергетиката и в Министерство на регионалното развитие. Този график ще бъде от тук нататък отправната точка, с цел да следим осъществяването и да подкрепяме с всички наши специалисти и запаси, тъй че планът да бъде приключен и да бъде пуснат в употреба до 1 октомври ", сподели Росен Христов.

„ Тя сега е в тестови режим и е контрактувано експертна компания да пристигна да направи цялостен надзор върху системата до 14 септември. Важно е и преглеждането и внасянето на цялата документи за приемането на Акт 15 и 16. Тук сме подпомагани от Министерство на регионалното развитие, като министерството се е съгласило негови специалисти да преглеждат документите преди да бъде публично подадена и да връщат мнения и съвети”, акцентира Росен Христов.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов инспектира българския сектор на Междусистемната газова връзка България - Гърция. Обиколката му стартира от газоизмервателна станция Стара Загора и приключи на Диспечерския център, ситуиран до хасковското с. Стамболийски.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/373245064993701
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР