Ибрахим Калън, прессекретар на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предупреди

...
Ибрахим Калън, прессекретар на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предупреди
Коментари Харесай

Турция предупреди САЩ за последиците от натиска заради С-400

Ибрахим Калън, прессекретар на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предизвести Съединени американски щати за последствията от натиска поради съветските противовъздушни системи С-400.

" Ако друга страна пристигна при нас с максималистична позиция и каже - " или ще е по наш метод, или въобще няма ", тогава това отношение ни тласка в друга посока ", сподели Калън в изявление за " Блумбърг ".

Той акцентира, че Турция може да има системи С-400, без да нарушава отбранителната система на НАТО. Той прикани Съединени американски щати да схванат, че решението за закупуване на комплексите не е взето " за една нощ " и да одобряват сериозността на позицията на Анкара по този въпрос.

Русия доставя на Турция С-400 от юли 2019 година Това партньорство предизвика рецесия в връзките сред Анкара и Вашингтон. Съединени американски щати приканиха турските управляващи да се откажат от договорката в интерес на американските комплекси " Пейтриът " и заплашиха със наказания, по-специално анулацията на доставките на изтребители F-35

Анкара отхвърли да направи отстъпки и продължи договарянията с Москва за спомагателна партида С-400.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР