IBM спря рекламите в X, по-рано известен като Twitter, след

...
IBM спря рекламите в X, по-рано известен като Twitter, след
Коментари Харесай

IBM спря рекламите в X, след като се появиха до нацистки публикации

IBM спря рекламите в X, по-рано прочут като Twitter, след отчет, съгласно който рекламите му са сложени до изявления, възхваляващи Адолф Хитлер и нацизма.

Компанията сподели, че е „ изцяло недопустимо “ нейното наличие да се появява в такива тематики на платформата.

X сподели, че не слага съзнателно марките „ до този тип наличие “.

Идва, когато притежателят на X Илон Мъск беше подложен на критика, откакто назова антисемитска доктрина на конспирацията „ действителна истина “, когато отговори на обява в платформата.

Левите Watchdog Media Matters for America съобщи, че е открил, че реклами, закупени от IBM и други компании до изявления, в това число цитати на Хитлер, прослава на нацистите и отказване на Холокоста.

Една пронацистка обява, показана до реклама на IBM, е забелязана към 8000 пъти, сподели X в изказване за BBC.

Другите изброени компании включват Apple, Oracle, телевизионната мрежа Bravo и телекомуникационната компания Xfinity. BBC се обърна към фирмите за коментар.

" IBM има нулева приемливост към речта на омразата и дискриминирането и ние неотложно спряхме всички реклами на X, до момента в който проверяваме тази изцяло неприемлива обстановка ", сподели компанията в изказване.

X сподели на BBC, че рекламите не се слагат съзнателно до екстремистко наличие, че промотиращите нацистите сметки няма да печелят пари от реклами и че съответни изявления ще бъдат етикетирани като „ чувствителни медии “.

" Гледната точка на X постоянно е била доста ясна, че дискриминирането от всички би трябвало да СПРЕ навсякъде - мисля, че това е нещо, с което всички можем и би трябвало да се съгласим, " Главният изпълнителен шеф Линда Якарино разгласява в четвъртък.

" X също беше извънредно явен по отношение на нашите старания за битка с антисемитизма и дискриминирането ", добави тя. „ Няма място за това на никое място по света – това е грозно и неверно. “

Противоречива обява < /h2>

Междувременно в сряда господин Мъск отговори утвърдително на туит, който упрекна еврейските общности в пробутване на „ ненавист против белите “ и който включваше антиимигрантски настроения.

Media Matters сподели, че туитът на господин Мъск, който е бил забелязан от повече от пет милиона души съгласно статистиката на уеб страницата, се равнява на утвърждение на антисемитска доктрина на конспирацията, известна като " бял геноцид ". В него се твърди, че евреите систематично заговорничат за поощряване на имиграцията на „ небели “ хора в западните страни, с цел да основат демографска смяна и „ елиминиране “ на бялата раса.

Собственикът на X отхвърля, че е антисемит и по-късно сподели, че мненията му не се отнасят до всички евреи, а до групи като Антиклеветническата лига (ADL) и други неуточнени „ Еврейски общности “.

В отговор на туита на Мъск, основният изпълнителен шеф на ADL Джонатан Грийнблат разгласява: „ В миг, когато антисемитизмът експлодира в Америка и се разраства по целия свят, несъмнено е рисково да използваш въздействието си за одобряване и поощряване на антисемитски теории. "

Г-н Мъск на няколко пъти повтори тайни теории и също по този начин подлага на критика пазачите на обществените медии - в това число ADL и други групи - за критикуване на неговите промени в модерирането на наличието в X.

Компанията споделя, че има по-силен надзор върху сигурността на марката спрямо други обществени мрежи и че речта на омразата и екстремизма падна в платформата макар огромните съкращения в екипа по сигурност на компанията. Няколко външни групи не са съгласни със личната оценка на компанията.

По-рано тази година господин Мъск заплаши да съди ADL, потвърждавайки, че „ се пробва да убие тази платформа, като лъжливо я упреква и мен, че сме антисемитисти “. Той упреква групите за напън за внезапния спад на приходите от реклама след поглъщането му.

Въпреки че той не извърши опасността си против ADL, компанията съди различен изследователска и акция група, Центърът за противопоставяне на цифровата ненавист.

Г-н Мъск трябваше да приказва на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската икономическа коалиция в Сан Франциско в четвъртък, само че се анулира, базирайки се на смяна в графика.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР