IBM ще интегрира софтуера на Polar Security в своите решения

...
IBM ще интегрира софтуера на Polar Security в своите решения
Коментари Харесай

IBM купи израелска платформа за защита на данните в облака


IBM ще интегрира софтуера на Polar Security в своите решения за сигурност
(снимка: IBM)

Американската ИТ корпорация IBM заяви, че купува стартъпа Polar Security, основан в Израел и прочут с платформата си за отбрана на данните в облака от хакерски атаки. IBM ще интеггира софтуера на добитата компания в своите решения за сигурност.

Финансовите условия на договорката не бяха оповестени, само че съгласно TechCrunch става дума за сума от 60 милиона $. Миналата година Polar Security притегли инвестиция в размер на 8,5 милиона $.

Polar Security създава платформа, която оказва помощ на фирмите да сканират обществени облаци за открити чувствителни записи като номера на кредитни карти на клиенти. Според разработчиците, техните логаритми могат също да намират персонални данни, съхранявани в SaaS приложения.
още по темата
Въз основа на данните, показвани от платформата, фирмите могат да оценят своите опасности за осведомителната сигурност (IS). По-специално, решението на Polar Security оказва помощ на клиентите да намерят предпазени с ключова дума файлови трезори и сметки с прекомерно необятни потребителски права.

Платформата сортира рисковете въз основа на тяхната тежест, с цел да помогне на ИТ админите да се оправят първо с най-належащите проблеми. Като спомагателна мярка системата генерира оферти за поправяне на дефекти.

Polar Security твърди, че нейната платформа е в положение да открива освен опасности за киберсигурността, само че и проблеми с регулаторните сходства. Платформата може, да вземем за пример, да дефинира дали дадена компания съхранява финансови данни в SaaS приложение, което не е сертифицирано да съхранява такава информация.

Системата е основана на по този начин наречената безагентна архитектура. Това значи, че клиентите не би трябвало да внедряват спомагателен програмен продукт в своите облачни среди, което прави инсталирането елементарно. Polar Security твърди, че фирмите могат да внедрят платформата единствено за няколко минути.

След привършване на договорката IBM възнамерява да интегрира софтуера на Polar Security в своето портфолио от решения за сигурност Guardium, които фирмите могат да употребяват за криптиране на бизнес данни, понижаване на уязвимостите и осъществяване на свързани задания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР