IBM се съгласи да плати 24.25 млн. долара за уреждане

...
IBM се съгласи да плати 24.25 млн. долара за уреждане
Коментари Харесай

IBM плаща 24 млн. долара, за да уреди проблеми със САЩ

IBM се съгласи да заплати 24.25 млн. $ за споразумяване на следствия на Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) по отношение на дотации, отпуснати за свързване на учебни заведения и библиотеки с широколентов достъп.

С това американската софтуерна корпорация ще позволи проблемите си с две следствия на FCC, траяли близо 15 години, както и свързани с хипотетичните нарушавания на IBM на разпоредбите на програмата E-Rate по отношение на квартали в Ню Йорк Сити и Ел Пасо.

Съгласно съглашението, компанията връща 24.25 млн. $ на Фонда за универсално обслужване, ръководен от FCC, който финансира програмата E-Rate, само че без да признава за налични непозволени дейности.

В свое изказване от IBM означиха, че имат вяра, че „ са работили вярно в поддръжката си за програмата E-Rate, само че в полза на приятелското разрешаване на дългогодишния въпрос са удовлетворени от постигането на съглашението “.

Същевременно ръководителят на FCC Аджит Пай означи, че комисията „ би трябвало да защищава Фонда за универсално обслужване от разхищения, измами и злоупотреби и да подсигурява, че финансирането се разпределя по най-рентабилния метод “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР