IBM също така иска от служителите си да живеят в

...
IBM също така иска от служителите си да живеят в
Коментари Харесай

IBM каза на мениджърите да работят по 3 дни в седмицата в офиса или да си търсят нова работа

IBM също по този начин желае от чиновниците си да живеят в радиус от 80 километра от офис на компанията....

Емил Василев преди 57 секунди 1 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноЕмил Василев - 13:20 | 28.01.2024

15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена

ТелефониДаниел Десподов - 11:32 | 28.01.2024

Предложиха забавен метод за освобождение на 1 GB памет в Android смарт телефоните

АвтомобилиЕмил Василев - 20:46 | 25.01.2024

Илън Мъск: Работниците в Tesla ще спят на пода във фабриката, когато новият електрически автомобил влезе в произвеждане

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

IBM желае от мениджърите си да понижат отдалечената работа, с цел да запазят работните си места. Технологичният колос желае от всички свои мениджъри в Съединени американски щати да се явяват в офис или при клиенти най-малко 3 дни в седмицата. Това излиза наяве от вътрешна записка, забелязана от Bloomberg. В меморандума от 16 януари се споделя, че компанията ще употребява данните от баджове, с цел да „ оцени самостоятелното наличие “.

Лице, осведомено с новите условия съобщи пред Bloomberg, че чиновниците също по този начин ще би трябвало да живеят в радиус от 80 километра от офис на IBM или потребителска локация.

Според бележката чиновниците би трябвало да приключат с преместването си до август. Служителите, които не могат да се съобразят с условието би трябвало „ да се разделят с IBM “, се споделя в бележката. Говорител на IBM удостовери наличието на бележката пред Bloomberg. Tой също по този начин добави, че компанията е „ фокусирана върху обезпечаването на работна среда, която балансира гъвкавостта с взаимоотношенията лице в лице “.

„ В сходство с този метод пожелаваме от чиновниците в Съединени американски щати да бъдат в офиса най-малко 3 дни в седмицата. “

заяви представител на IBM пред Bloomberg

Промяната в политиката бележи смяна за IBM

През май основният изпълнителен шеф на IBM Арвинд Кришна съобщи пред Bloomberg, че няма да принуждава чиновниците да се връщат в офиса.

Кришна обаче съобщи тогава, че работещите отдалечено ще бъдат в по-неизгодна позиция, когато става въпрос за покачвания.

„ В кратковременен проект евентуално можете да бъдете еднообразно продуктивни, само че кариерата ви ще страда. Преминаването към друга роля евентуално е по-малко евентуално. Ще бъде по-трудно. Не е невероятно, само че евентуално ще е доста по-трудно. “

заяви Кришна пред Bloomberg през май

Една от характерностите на пандемията беше насилствената миграция към отдалечена работа. Впоследствие някои компании се пробваха да поддържат хибридни форми на работа, само че измежду тях имаше и такива, които започнаха да изискват от чиновниците да идват по-често в офиса.

През предходната година IBM редуцира 3900 чиновници. Тази година компанията ще похарчи за преструктуриране сума, сравнима с миналогодишната, заради което няма да бъдат избегнати нови съкращения. Някои чиновници ще отпаднат вследствие на условията за постоянно наличие в офиса. В края на предпоследната година IBM имаше почти 288 000 чиновници във всички райони, в които оперира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР