IBM придобива платформите за корпоративна интеграция на Software AG за

...
IBM придобива платформите за корпоративна интеграция на Software AG за
Коментари Харесай

IBM иска да се върне на върха на пазара на AI със знаково придобиване

IBM придобива платформите за корпоративна интеграция на Software AG за 2,13 милиарда евро, с цел да укрепи предложенията си за изкуствен интелект и хибриден облак, оповестява Reuters.    В рамките на договорката софтуерният колос ще придобие платформите StreamSets и webMethods на Software AG. Двете звена образуват така наречен Super Ipaas бизнес на Software AG, стартиран през октомври. Те обезпечават интеграция на приложения, ръководство на интерфейси за програмиране на приложения (API) и интеграция на данни, наред с други услуги.    Мажоритарен притежател на Software AG е частната капиталова компания Silver Lake, която сега има 93,3% от акциите на немската софтуерна компания след няколкомесечно усвояване, което прави оценка доставчика на 2,6 милиарда евро.     " Възможността да обединим екипите на StreamSets и webMethods с IBM, с цел да сътворяваме нововъведения в построяването на бъдещето на хибридните облачни решения и решенията от последващо потомство с изкуствен интелект за предприятията, е неповторима за нас ", разяснява Кристиан Лукас, ръководител на надзорния съвет на Software AG.   

Сделката предстои на регулаторни утвърждения и се чака да бъде приключена през второто тримесечие на 2024 г. 
IBM загуби лидерската си позиция в AI, само че мисли да промени това    Това придобиване е част от по-широката тактика на IBM да си върне лидерската позиция в областта на изкуствения разсъдък, дружно със скорошна смяна, която основният изпълнителен шеф на компанията Арвинд Кришна дефинира като извънредно значима.     През май компанията вкарва още веднъж марката Watson като част от преосмисляне на тактиката си за монетизиране на продуктите с изкуствен интелект. Тя основава развойното звено WatsonX, което оказва помощ на разнообразни компании в " образованието, настройката и внедряването " на модели за машинно образование.     Кришна споделя пред CNBC, че продуктът към този момент е генерирал стотици милиони долари в поръчки през третото тримесечие, като сумата може да доближи милиард $ на година.   

Но IBM среща мощна конкуренция в областта на корпоративния изкуствен интелект в лицето на колоси като Microsoft, Googlе и Amazon. Едновременно с това компанията от дълго време е подложена на критика, че изостава в конкуренцията за AI, изключително когато става въпрос за печелене на пари от артикули. 
Преди съвсем две години IBM продаде своето поделение Watson Health за неразкрита сума на частната капиталова компания Francisco Partners. Сега компанията е в развой на продажба на климатичното си звено, в това число мобилното приложение The Weather Channel и уебсайтовете Weather.com, Weather Underground и Storm Radar.    " Мисля, че това е обективна рецензия, тъй като се забавихме да монетизираме и да превърнем наученото в действително използваеми артикули ", признава Арвинд Кришна. “Началото ни беше неправилно ".        
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР