IBM обяви, че съкрати служителите от отделите си за маркетинг

...
IBM обяви, че съкрати служителите от отделите си за маркетинг
Коментари Харесай

Съкращенията продължават: IBM ще съкрати служители в отделите за маркетинг и комуникации

IBM разгласи, че редуцира чиновниците от отделите си за маркетинг и връзки. Това решение беше оповестено от Джонатан Адашек, основен шеф по връзките на компанията по време на къса среща със чиновниците. Корпорацията подхваща тази стъпка на фона на общата наклонност за редуциране на работни места в ИТ промишлеността.

От началото на годината са съкратени близо 50 000 чиновници в 204 софтуерни компании.

Мерките са част от широкообхватната тактика на IBM за усъвършенстване на броя на чиновниците и консолидиране на изкуствения разсъдък (ИИ) в бизнес процесите. През август предходната година компанията разгласи проектите си да размени към 8000 чиновници с изкуствен интелект. Главният изпълнителен шеф Арвинд Кришна съобщи в изявление за CNBC през декември, че всеобщо усъвършенства уменията за работа с изкуствен интелект на всички чиновници.

Докато обсъждаше проектите си за усъвършенстване на работната мощ през януари предходната година, IBM разгласи желанието си да редуцира 3900 чиновници. Компанията акцентира, че тези съкращения съставляват единствено дребна част от общата ѝ работна мощ. В отчета си за четвъртото тримесечие на 2023 година IBM регистрира разноските, свързани с ребалансирането на работната мощ.

Целта на компанията е до края на тази година да реализира същия брой чиновници, какъвто имаше при започване на миналата година.

ИИ се трансформира в основна област на внимание за IBM, изключително след стартирането на чатбота ChatGPT на OpenAI. Той притегли вниманието на обществеността към капацитета на генеративния ИИ. През май IBM показа WatsonX. Това е платформа за създаване, образование, персонализиране и внедряване на ИИ-модели като част от тактиката на компанията да заеме лидерска позиция в региона на корпоративния ИИ. Приходите на IBM от генеративен ИИ и артикули, свързани с WatsonX са се удвоили от третото тримесечие на предходната година насам, достигайки няколкостотин милиона $.

Въпреки това IBM е изправена пред мощна конкуренция от страна на компании като Microsoft, Гугъл и Amazon. Те също интензивно създават свои лични услуги с ИИ. Компанията от дълго време е подложена на критика за бавния си ритъм на монетизиране и консолидиране на ИИ в своите артикули. СЕО-то на IBM призна, че компанията е позволила неточност. Като се е фокусирала върху създаването на огромни и комплицирани решения, които пазарът не е подготвен да одобри. Важна стъпка в тактиката на IBM беше продажбата на подразделението Watson Health на капиталовата компания Francisco Partners. Това решение отразява преосмислянето на метода на компанията към пазара на здравни услуги и изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР