Ибинг Ву ликува с трофея на турнира на твърда настилка

...
Ибинг Ву ликува с трофея на турнира на твърда настилка
Коментари Харесай

Китаец с историческа титла в Далас

Ибинг Ву ликува с трофея на шампионата на твърда настилка в Далас (САЩ) с награден фонд 737 170 $, ставайки първият китаец, който печели купа от шампионатите на АТП.

Той надигра в завладяващ край Джон Иснър (САЩ) след поврат и три тайбрека с 6:7(4) 7:6(3), 7:6(12), а дуелът продължи повече от три часа.

Преди миналата седмица нито един китайски тенисист не бе достигал до край на равнище АТП в професионалната епоха или реализирал победа над противник от топ 10, а Ибинг Ву направи и двете. На полуфиналите той надигра осмия в международната класация Тейлър Фриц.

„ Написах история за моята страна и за моя дом “, сподели Ву на церемонията по награждаването. „ Гордея се със себе си. Искам да изкажа особени благодарности към почитателите и моя екип за поддръжката. Нямаше да съумея без вас “, добави китайският представител.

23-годишният Ибинг Ву трябваше много да се потруди, с цел да преодолее американеца Иснър, който осъществя 44 аса и имаше мачбол при 6:5 гейма във втория сет, както и три в тайбрека на третия, когато повеждаше с 8:7 и 10:9

„ Не знам колкото мачбола имах, само че съм сигурен, че бяха много. Заклевам се, че на няколко пъти помислих, че съм спечелим мача. Спортът може да е жесток. Той е страховит гений, разяснява американецът след финала.

У става и едвам вторият китаец, който влиза в топ 100 при мъжете и към този момент е 58-и в международната класация. През април предходната година той бе отвън първите 1000.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР