ИБГНИ призовава партиите в парламента да се заемат незабавно с

...
ИБГНИ призовава партиите в парламента да се заемат незабавно с
Коментари Харесай

Манолова настоя за минимална пенсия от 369 лв.

ИБГНИ приканва партиите в Народното събрание да се заемат неотложно с актуализацията на бюджета. За това моли Мая Манолова в изказване пред публицисти в Народното събрание.

По думите на Манолова актуализацията на бюджета е единственият метод да бъдат обезпечени пенсиите на възрастните хора, медиците да имат спомагателните си заплащания на прага на коронавирус рецесия, бизнесът да получи поддръжка в изискванията на коронавирус, да има задоволително пари за обществени заплащания и с цел да може да се предотврати икономическото злополучие, което заплашва семействата и бизнеса.
 Втора групировка с депутати не поддържа държавното управление на Слави Трифонов Втора групировка с депутати не поддържа държавното управление на Слави Трифонов
Официално - Единна национална партия (ЕНП), водена от Мария Капон, която е част от обединението " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ), няма да...

ИБГНИ упорстват минималната пенсия да стане 369 лв. при преизчисляване на пенсиите, а не както предлага служебното държавно управление - 340 лв.. " Става въпрос за едни 20 млн. лева повече на месечна база или 60 млн. лева до края на годината. Ако има минимална пенсия от 369 лв., всичко ще коства на бюджета 154 млн. лева месечно, като в тези пари бъдат включени надбавките от 50 лв. (те костват 105 млн. лева месечно). Парите са налични в приходната част и актуализацията ще узакони опцията хората да получат преизчислени пенсии от 1 октомври ", настояват депутатите.

Актуализацията на бюджета включва повече пари за обществени заплащания – в размер на 575 млн. лева допълнително. В тази актуализация са и парите за бизнеса – 400 млн. лева за мярката 60/40 и за мярката „ Запази ме “ (75/0). ИБГНИ ще упорства по мярката „ Запази ме “ да има заплащания и за самоосигуряващите се лица на същия принцип – 75% от осигурителния приход в изискванията на коронавирус рецесия.

Като народни представители сме длъжни неотложно да се заемем с разглеждането на трите плана, импортирани от Министерски съвет, за бюджета на ДОО и за бюджета на НЗОК. Манолова прикани медиите да питат управлението на Народното събрание за какво към момента няма комисии, с цел да се направи актуализацията.

Още на следващия ден могат да бъдат гласувани комисиите, актуализацията може да стане бързо, тъй като рискуваме 1 200 000 души и възрастните хора да посрещнат една тежка есен, уточни Манолова. Тя разчита на дебатите в зала, с цел да убеди всички депутати, че от 1 октомври не би трябвало да има нито един пенсионер, който да получи 1 лев по-малко от 369 лв..
 Мая Манолова: Видяхме по какъв начин Сокола пази орлетата си и по какъв начин те му ръкопляскаха Мая Манолова: Видяхме по какъв начин Сокола пази " орлетата " си и по какъв начин те му ръкопляскаха
Днес по време на дебатите в Народното събрание станахме очевидци на най-малко три любопитни обстоятелството. Това написа Мая Манолова във Фейсбук. Видяхме ка...

Депутатът от ИБГНИ Мария Капон уточни, че актуализацията, която предлага служебния кабинет в частта пенсии е капан. Ние имаме подготвеност в бюджетна комисия да създадем актуализацията с цел да създадем по този начин, че 369 лв. граница, да бъдат обезпечени – не през някакви други схеми и да не е ясно кой какво ще вземе, настоя Капон. ИБГНИ ще внесе законопроект за регистрация по Данък добавена стойност и ще упорстват ДДС-то за книги да не е до 31 декември, а да е и за по-нататък. Всички политики ние ще ги осъществяваме през актуализация на бюджета. Очакваме от Има Такъв Народ да имаме поддръжката за всички тези промени, надява се Капон.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР