Iberia и Airbus финализират макропроект от над 12,4 млрд. евро за

...
Iberia и Airbus финализират макропроект от над 12,4 млрд. евро за
Коментари Харесай

Iberia и Airbus търсят 12 млрд. евро, за да летят с водород

Iberia и Airbus завършват макропроект от над 12,4 млрд. евро за достъп до 140 млрд. помощи, които Европейският съюз ще " инжектира " в Испания, с цел да се изправи против икономическите резултати от пандемията и да трансформира страната в резистентен въздухоплавателен хъб. По този метод проектът, към който испанската нискотарифна самолетна компания Vueling също ще се причисли, се стреми да бъде част от 15 или 16 огромни плана, които работодателската организация CEOE желае да показа на държавното управление на Педро Санчес през декември, с цел да употребява европейските фондове за възобновяване. 

Макропроектът, по който двете компании към момента работят, се опира на три съществени оси: възобновяване на флота, създаване на водородни самолети и устойчиви горива и цифровизация, осведоми.

Повече от 12 милиарда евро, които трите компании възнамеряват да активизират, дават отговор на публично-частен капиталов проект за към 10 години, тъй че, в допълнение към дотациите от Европейски Съюз, компаниите търсят финансови субекти като Banco Santander и BBVA да се причислят към самодейността за даване на зелени финанси. " Целта е всяко евро, получено от Европа, да има мултиплициращ резултат с три или четири, което допуска, че фирмите също ще влагат средства ", изясняват източници от бранша.

В рамките на предлагането на Iberia, което планува публично-частна инвестиция от към 5,4 млрд. и основава до 7000 работни места, най-важният стадий е обновяването на флота с по-модерни самолети, които употребяват сред 20 и 35% по-малко гориво за понижаване на нездравословните излъчвания. Авиокомпанията желае финансова поддръжка посредством дотации за закупуване на самолети за към 250 милиона годишно през трите години, в които се чака да продължи рецесията. Това значи, че средствата от Европейски Съюз способстват с сред 10 и 20% от цената на самолета сред 2021 и 2024 година, когато секторът чака пътникопотокът да се възвърне на равнищата от 2019 година Общо Iberia възнамерява да отпусне 4 милиарда евро за възобновяване на флота през идващите 10 години.

Трябва да се означи, че президентът на Iberia Луис Гайего поиска от държавното управление през юни да започва проект Renove за финансиране или субсидиране на покупката на по-малко замърсяващи самолети. " Изправени пред тази дълбока рецесия, самолетните компании няма да могат да се изправят пред обновяването на своя флот, целящо по-голяма резистентност. Със остарели самолети на доста евтини цени и гориво при исторически ниски равнища, вложенията в чисти софтуерни самолети са доста сложни ", предизвести Гайего.

В този смисъл макропроектът Vueling, който в началото щеше да бъде показан настрана, планува инвестиция от към 2 милиарда, от които по-голямата част ще бъде употребена за възобновяване на флота. Източници в промишлеността сочат, че компанията ще търси към 700-800 милиона дотации.

Алтернативни горива

Предложението на Iberia също приканва за финансова поддръжка за производството и потреблението на различни горива в търговски мащаб, по които IAG работи от няколко години. Идеята е да се привлекат безплатни средства от 150 милиона евро годишно за цялата национална промишленост за към пет години. Освен това тя предлага част от средствата за възобновяване на Европейски Съюз да се употребяват за създаване на логистичен център в Терминал 4 на мадридското летище " Барахас " и иновационен кампус, оповестяват източници, близки до групата.

За Иберия също е от значително значение да се предизвиква развиването на водородни самолети - проект, за който Airbus е мощно зает за да може да лети, без да излъчва CO2 в атмосферата до 2035 година Европейският производител, който събира публично-частни вложения от над 5 милиарда, от години работи за напредъка на хибридните и 100% електрически мотори, а в края на септември показа три прототипа самолети, основани на водород за да се развият и да се избере най-жизнеспособният през 2023 година За задачата Airbus изиска присъединяване на индустриални сътрудници, като летища и самолетни компании, и на обществения бранш (помощ и субсидии). 

Кибер защита 

Друг значим стадий от макропроекта е задължението към киберсигурността и интермодалността на скоростните влакове на летищата. Тоест идването на AVE в Барахас (Мадрид) и Ел Прат (Барселона), с цел да помогне на компании като Iberia да отстранен полети на къси дистанции, които по направления като Мадрид-Валенсия се употребяват единствено за зареждане на полети на дълги дистанции. За този план Airbus и Iberia биха желали да получат поддръжката на Renfe, Adif и Aena. " Целта е да се прибавят стратегически сътрудници и сътрудници от второ равнище, с цел да се реализира план от огромно значение ", изясняват източници, осведомени с самодейността. В случая с Барселона те също гледат към пристанището, с цел да предизвикват интермодалността в стоките. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР