ИАМА и Гранична полиция“ трябваше да се качат още

...
ИАМА и Гранична полиция“ трябваше да се качат  още
Коментари Харесай

Корабен капитан: Защо ИАМА и Гранична полиция не са се качили на Вера Су веднага след инцидента?

„ ИАМА и „ Гранична полиция “ трябваше да се качат " още първия ден, а не със седмица забавяне. Те трябваше да изземат документите – най-много корабния дневник и навигационните карти. Не трябваше да се дава опция за внасяне на корекции в тези съществени документи. Капаците на хамбара се отварят хидравлично. Заради наводненото машинно, най-вероятно хидравликата не работи и капаците няма по какъв начин да бъдат отворени. Така че не е ясно по какъв начин уреята ще бъде разтоварена “, сподели по БНР ръководителят на Българската асоциация на морските капитани Иван Цонев.

Варненският апелативен съд, най-вероятно, ще гледа на 19 октомври делото, в което капитана и втория помощник-капитан на кораба „ Вера Су ” ще апелират непрекъснатите си ограничения за неотклонение. Цонев още веднъж подсети, че от асоциацията не са съгласни с дейностите на правосъдните органи, задържали в следствения арест двамата моряци. 
 Водолаз: Корабът Вера Су е като запечатан Водолаз: Корабът " Вера Су " е като запечатан
Трети ден водолази вършат огледи на заседналия транспортен съд " Вера Су " край Камен бряг. Днес задачата им е била да открият метод по какъв начин да се отво...

„ Отношението към капитана е като към нарушител, а най-вероятно ще се окаже, че той е направил неточност, обвързвана със служебните му отговорности. Това, за следващ път, повдига доста значимият въпрос за декриминализирането на капитанския труд. При най-малкото нарушаване, първото нещо, което вършат управляващите в множеството страни е да арестуват капитана... Говори се, че случаят с „ Вера Су “ е станал, тъй като което слага другия значим проблем - този с умората на екипажите “, разяснява капитанът.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР