И затова Западът трябва да помисли как да наложи на

...
И затова Западът трябва да помисли как да наложи на
Коментари Харесай

Foreign Policy: Украйна напълно може да загуби всичко

И по тази причина Западът би трябвало да намерения по какъв начин да наложи на Русия някакъв " Минск-3 "

Посещавайки фронта край Херсон на 19 юни, президентът Зеленски сподели, че украинските военни ще продължат да се бият с Русия и „ ще си връщат всичко, което е наше “. Днес това е съвсем 20% от територията, съгласно американското списание Foreign Policy. Вярно е, че изразът „ покрай Херсон “ е пресилване, доколкото фронтовата линия е на най-малко 30 км от столицата на района.

„ Засега тези цели са разбираеми, но суровата и кървава действителност на бойните полета в Източна Украйна е, че колкото повече Киев се стреми към военна победа, толкоз по-вероятно е да реализира цялостно проваляне. Политиката на Съединени американски щати, водена от националния интерес, би трябвало да се промени, с цел да отрази тази действителност “, споделят създателите на публикацията в изданието Foreign Policy – някогашния член на Камарата на представителите на Съединени американски щати, претендент за президент на демократите на изборите през 2020 година, понастоящем подполковник от запаса на американската войска Тулси Габард (Tulsi Gabbard) и старши научният помощник в мозъчния концерн Defense Priorities /„ Приоритети на защитата “/ в предишното подполковник от армията на Съединени американски щати Даниел Дейвис .

В самото начало на специфичната интервенция Украйна и Западът бяха мощно въодушевени и окуражени от обстоятелството, че Русия не съумя да превземе Киев и понесе обилни загуби, пишат създателите.

В поддръжка на Украйна Съединени американски щати и други западни страни проведоха доставките на оръжие и муниции.

Вярно е, че създателите излъгаха и тук, защото при започване на СВО Русия не е провеждала военна интервенция за завладяване на Киев. Така че нямаше с какво да се „ въодушевяват и окуражават “, с изключение на от това, че западните политици се оказаха мощно подадтливи за думите на Арестович и Зеленски.

„ Украйна приветства всяка помощ, само че доставките са разбъркан пакет от съвременни и остарели оръжия, западни и руски. Редица системи изискват особено образование, специфична поддръжка и муниции от разнообразни калибри – от време на време взаимно изключващи се. Освен това, с цел да дойде всичко на място и да работи, е нужна огромна и комплицирана логистика. Понастоящем тя на практика не съществува. "

Украинските водачи считат, че изпратените или обещани оръжия явно не са задоволителни. Това демонстрира какъв брой е мъчно за украинската страна да устои на съветския напън на изток, да не приказваме за повратния миг и успеха.

Русия промени военната тактичност. Огневата мощност е на напред във времето в борбата за Донбас. Поради голямата разлика в огневата мощност Украйна търпи невъзстановими загуби: до 200 убити и 500 ранени на ден. Загубите във въоръжения и съоръжение също са огромни: главната част от оръжията е унищожена, цели категории муниции са изчерпани. Никоя войска не може да устои сполучливо с такива загуби.

Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс неотдавна сподели, че Пентагонът е „ добре оборудван “ и може да поддържа Украйна в продължение на пет, 10, даже двадесет години. Собственият ни забележителен военен опит обаче ни кара да се съмняваме, че Украйна ще издържи даже пет до 10 месеца - да не приказваме за десетилетия.

пишат Габард и Дейвис.

Докато към момента има време, до момента в който 80% от територията остава под контрола на Киев, Съединени американски щати би трябвало да трансформират политиката си, поучават тезизапознати с военното дело политици. Според тях е належащо да се залага на дипломацията, а не на отслабването на Русия. Не би трябвало да се разрешава на украинския спор да ескалира и да излезе отвън границите на страната.

Жизненоважно е да се избегне рискът от директна борба сред Съединени американски щати и Русия (или НАТО и Русия): световните последствия от нуклеарна война биха били ужасни.

„ Киев и Москва вземат решение по какъв начин и по кое време ще завърши спорът. Въпреки това, като оказват помощ на Украйна с оръжие и друга поддръжка, Съединени американски щати поемат някои отговорности. Свободата на деяние е освен за Украйна, само че и за Съединени американски щати и техните ползи не постоянно съответстват. “

Всяко споразумяване ще визира комплицирани въпроси - териториални отстъпки и неутралитетът на Украйна. Вариантите към този момент са неприятни, само че ще станат още по-лоши, в случай че Русия победи на бойното поле и това сигурно ще постави завършек на борбата за Донбас.

Прекратяването на огъня е в полза на Украйна, Европа, Съединените щати и целия свят. На този кръстопът е неотложно Съединени американски щати и Западът да вземат поради действителното положение на нещата на бойното поле, а не неразумно да се стремят към нещо непостижимо. Ако пренебрегваме действителността задоволително дълго време, тогава Украйна може да загуби до дъно - и да загуби съществуващите лостове за въздействие "

обобщават създателите.

Нашият коментар: И са прави, само че единствено в едно – че Украйна ще загуби изцяло на бойното поле. Всички други приказки са препоръки в сегашните условия да се спре СВО, като се направи опит да се наложи някакъв „ Минск-3 “ на Руската федерация, с цел да продължи построяването на Украйна като страна, която е безусловно враждебна на Русия на останалите 80 % от територията.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР