И за малките деца стана ясно, че корицата на Аз

...
И за малките деца стана ясно, че корицата на Аз
Коментари Харесай

Фактите не могат да преборят лъжата в България: Възраждане нападнаха художника за корицата от 2006 година

И за дребните деца стана ясно, че корицата на " Аз съм българче " е от 2006 година с момченце с жълто наследник пуловер.

Фактите обаче очевидно нямат значение за политиците, когато се стремят към дотации и постове в Европарламента. 

" Сега, издателство " Херпес " лъже ли, или да? ", написа доскоро Цончо Ганев и дава образец с корицата от 2002, когато момчето е в пуловер в бяло и синьо.

Под поста му валят мнения на утвърждение към лъжата, която се тиражира.

Ето част от мненията:

" Лъже продали са се на корумпираните и продажни Сглобкаджии те омърсяват с мръсните си ръце всичко българско и го заличават в интерес на новият си стопанин Оставка и съд за тези предатели "

" Около тия единствено миризлива и плоска агитация. Всичко е допустимо и не им имам вяра, в случай че ще хипотетично и да е истина. "

" Естествено, че лъже. За да съчетае двата цвята е трябвало да нарисува анцунг. И в този момент - българско знаме и момче в анцунг "

Все отново измежду почитателите на този вид политици се срещат и хора, които обръщат внимание на обстоятелствата.

" Хората са го написали и е тъй че от 2006г. се употребява тази корица. Малко прекалявате с нелепостите..... Наблегнете на значителните и значими неща! "

" Не, не лъже. Написали са си го - от 2002 до 2005 е с друга корица, клети ми Цончо. "

 



Вчера България стана очевидец на това, какъв брой елементарно манипулируемо е обществото ни.

Причините са доста - слабото обучение, изкривени морални полезности от неприятно образование, неналичието на обикновени умения на инспекция на обстоятелствата и вярата в легенди от предишното.

Нов скандал към емблематичното стихотворение на Иван Вазов " Аз съм българче " се развихри в обществените мрежи. На корицата на едно от изданията момчето е облечено с пуловер в цветовете на украинското знаме.

Пред NOVA приказва художникът и илюстратор на корицата пловдивчанинът Борис Стоилов. Тиражът на книгата е от 2006 година и е разумно да няма никаква връзка с войната в Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година

" Корицата е рисувана 2006 година и е преиздавана в този тип 4-5 пъти. Каква е историята и за какво е безсмислена полемиката за жълто-синия пуловер? Защото по този начин съм решил. Аз запитвам ли ви по какъв начин се обличате, когато отивате на работа ", ядоса се Стоилов.

Здравият разсъдък подсказва, че илюстрацията на книжката не може да има нищо общо с войната на Русия в Украйна, защото е рисувана през 2006 година. Книгата е преиздавана в този тип освен два пъти, а четири или пет и никой до момента не ме е подозирал в проукраински настоения. 

Това разяснява пред Нова тв илюстраторът на " Аз съм българче " Борис Стоилов. 

Цялата тази дискусия за какво съм облякъл с жълно и синььо детето на корицата е безусловно безсмислена. Така съм решил, по този начин съм го нарисувал. Аз държа ли сметка на хората, когато отиват на работа, по какъв начин се обличат. Просто мозъка ми не го побира, разяснява той.

Първата корица на книгата от 2002 година беше друга. С тази корица не съм се справил доста добре. Признавам си го. Тази корица не я одобрявам, по тази причина направих друга корица, разяснява той.

Признавам си, че през 2006 година не знаех какъв е хлага на Украйна, може би заради ниската ми просвета. Не знам флаговете и на доста други страни, признавам, уточни той.

Синовете ми преди 18 години имаха облекла в тези цветове. Аз обичам синовете си и не се срамя, че съм рисувал тяях или облеклата им, играчките им, уточни той.

Не мога да преценява дали сега има акция или не, само че знам, че има два безспорни обстоятелството. Единият е, че притежател на уебсайт не се интересува от друго, с изключение на да се провокира скандал.

Затова потегли нервността към моята илюстрация. Има нещо по-лошо от акция. Има пандемия от недоразумение, завист и ненавист, кояято е непровокирана от нищо в цялото ни общество. Това, което претърпях през вчерашния ден, не го поисквам на никого. Отрази се и на мен, и на фамилията ми, и на приятелите ми. Някои даже си помислиха, че съм си отпътувал, описа той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР