И за довиждане…Внесох в ГДБОП сигналите за инсинераторите, за които

...
И за довиждане…Внесох в ГДБОП сигналите за инсинераторите, за които
Коментари Харесай

Христанов: За довиждане внесох в ГДБОП сигнали за инсинераторите

И за довиждане…Внесох в ГДБОП сигналите за инсинераторите, за които Агенцията за държавна финансова ревизия и Държавен фонд "Земеделие " са заявявали позиция по злоупотреби, и по които не е имало реакция. Това разгласи в деня на промяната на властта някогашният поземлен министър Иван Христанов. Той нашумя около борбата си за връщане на страната във фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ". Скандалът с контрола на границата даже се сочи като причина за рухването на държавното управление на Кирил Петков и бе придружен с изтекли записи за подкупи, изказвания за закани и рентабилен бизнес.

За инсинераторите и нарушаванията

През февруари предходната година Антикорупционният фонд заяви, че АДФИ e глобила Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) по 3 публични поръчки, като нарушаванията са за 7 млн. лв.. В елементи, в отчет от 23 октомври 2020 година, е посочено, че АДФИ е открила нарушавания по две публични поръчки на стойност 29.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Нарушенията са на стойност 5.4 млн. лв.. Инспекцията е почнала след сигнала на Антикорупционния фонд (АКФ) от 8 август 2019 година, подаден в границите на следствието "Война за трупове ". След публикуването на следствието инспекция на АДФИ е упълномощила и прокуратурата.
До момента общият размер на получените от двете компании суми за интервала март 2018 година – декември 2020 година възлиза на 89.5 млн. лева В редица следствия бизнесът с инсинераторите се свързва с бизнесмена Румен Гайтански Вълка. След появяването на инсинераторите бяха затворени двата завода за изгаряне на скотски боклуци, така наречен екарисажи.

И поръчки за ваксини към прокуратурата

"Внесох в ГДБОП и сигнал за ощетяване на страната с поръчка на ваксини, изпълнена макар, че няма нужда за огромна част от тях заради свръхзапас в складовете на БАБХ, за което е съответно докладвано ", добави още във фейсбук Иван Христанов. Той прецизира, че имунизациите са признати без да дават отговор на изискванията на публичната поръчка за период на валидност, което слага под риск тяхната склонност все още на приложимост
"Държавата е ограбвана, безочливо и необмислено, над 10 години ", написа още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР