И за да е пълна пародията, ЛГБТИ активистите, свързани с

...
И за да е пълна пародията, ЛГБТИ активистите, свързани с
Коментари Харесай

Съдии, БХК, педофили и драг куин шоу? Закривай!

И с цел да е цялостна пародията, ЛГБТИ деятелите, свързани с тази порнография, обществено заплашиха пианиската Мария Каракушева

Как ли тече ВСР (Великата правосъдна реформа), се питат хората. И вероятно наивно си мислят, че магистратите се занимават с ползотворни активност.

Ами... не тъкмо. Да вземем да вземем за пример Съюза на съдиите в България. На 27.03, разбирайки по обява на страницата им във Facebook, трябваше да се организира семинар. Но не кой да е, а на тематика: „ Признаване на пола при транс и интерсекс хора: личностни и правни въпроси; относителен разбор на българската и положителните интернационалните практики ”, като задачата е съдиите да подобрят правосъдната процедура за промяна на гражданския пол у нас. А за задачата, семинарът щеше да се води от Лилия Драгоева от фондация " Билитис ".

Промяна ще има единствено в датата – предвид на идните избори, мероприятието се отсрочва за по-късно. Както е посочено още в текста, част от тематиките ще са: „ Признаване на пола при транс и интерсекс хора: личностни и правни въпроси; относителен разбор на българската и положителните интернационалните практики ”, „ Анализ на настоящата българска правосъдна практика; въздействието на решенията на Конституционен съд и Върховен касационен съд по отношение на пола; правила, на които дават отговор най-хубавите европейски и извъневропейски практики за признание на пола ”, както и най-интересното – присъединяване на Радослав Стоянов от БХК.

Ако се чудите кой е въпросният, евентуално ще е задоволително единствено да ви кажа, че той е един от тези, които считат педофилията за „ Нещо, което сме поставили в рамката на проблем “. В края на 2021г. той взе участие е един диалог по „ Дарик ” при Пролет Велкова (настоящ член на СЕМ), в който тематиката касаеше „ страдащите педофили ”. Да, точно – страдащите...педофили. Както той съобщи тогава: „ Първо са педофилите, след това са гей младежите, идващите кои са? “

Според него, в последна сметка „ педофилията е просто диагноза, която се употребява в психиатричната номенклатура. ” Не го интересуват съответно педофилите, има доста такива, които в никакъв случай не са прибягвали до посягане. Именно същият сподели и друго, още по-фрапиращо: „ Да позволяваме нещо, което сме поставили в рамката на проблем “. Осмисляте ли прочетеното? Ако би трябвало, прочетете го 10 пъти, въпреки да е пределно ясно. И да, тъкмо това са думите на Радослав Стоянов от БХК, който в този момент пък е поканен да приказва на семинар, проведен от Съюза на съдиите.

Вероятно това е част от ВСР (Великата правосъдна реформа), за която ни проглушиха ушите през последните години, а пък една партия, базирала цялата си изразителност на това, към този момент няколко пъти съумява да се промуши в Народно събрание. И в случай че си мислите, че това е най-фрапиращото, на което станахме очевидци през последните дни, ще сгрешите. Защото стана ясно, че

Министерство на културата е финансирало с 93 000лв. мил куин шоу

тази неделя в столично ЛГБТИ заведение. " Проектът е осъществен с поддръжката на Национален фонд " Култура " по стратегия " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ", написа на плакатите на събитието, провело се в неделния следобяд. Част от описанието гласи: " В най-женския и своеволен месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца. За да сбъднем и най-смелите ви мечти и стремежи сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, до момента в който някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специфични награди. ”

The Steps - " Сингъл Степ " ЕООД, е получила от фонда предходната година общо 93 248.04 лева, от които 77 046.66 лева по програмата " за възобновяване и развиване на частни културни организации ". Как тъкмо и с какво специалистите от Министерството са решили, че това е план, заслужен за финансиране, до момента в който в същото време са отказали такова на разнообразни стойности хрумвания, да вземем за пример „ Поредица от 12 епизода, споделя за културната, литературната и софтуерната история на България в съвременен подкаст формат, чиито епизодите стъпват на сериозна изследователска работа ” или „ Турне на спектакъла Чамкория: Проектът е ориентиран към осъществяване на турне на моноспектакъла Чамкория, в 6 града в България и 7 в Европа ”, е въпрос, чийто отговор евентуално не знаят и от самото институция.

Паралелно с тези отводи, има утвърждение и на други планове, които очевидно спомагат за обогатяване на културното ни завещание или като цяло на културата ни – с изключение на мил шоуто, също и финансирането на Рут Колева с 139 046.00 лева – евентуално отново да върви да клечи над някой мемориал на починали, също и 79,981.77 лева за съдружие Таляна - 79,981.77 лева по стратегия: " Разработена е тактика за постигане до и включване на изолирани, маргинализирани и уязвими групи (в случая към ЛГБТИ общността). "

И в този момент внезапно, евентуално поради шумния и негативен отзив измежду обществеността, от министерството решили да назначат инспекция, с цел да бъдат изяснени събитията и целесъобразността на финансиране на плана с присъстващ хазартен детайл „ Дългосрочна стратегия за напредък на The Steps – новаторско мултифункционално културно обществено дружество “, който е бил финансиран от Национален фонд просвета през 2022 година

Всъщност най-малкият проблем е, че се касае за разхищение на публични средства, за пари от нашите налози, потъващи в гушите на извратени фенове и пропагандатори на всякакви мил прояви. По-същественият въпрос е по какъв начин сходни планове облагородяват и способстват за развиването на културата, по какъв начин се реализира контролът на осъществяване на плановите действия, кой и по какъв начин управлява дали до сходни прояви нямат достъп и подрастващи, по какъв начин чекнещ се травестит способства за възстановяване на културната среда, по какъв начин изобщо нечий болен мозък е решил да пръска нашите пари за сходно фрик шоу?

А с цел да е цялостна пародията, един от ЛГБТИ деятелите, свързани с въпросната порнография, обществено заплаши пианистката Мария Каракушева, разрешила си само да зададе въпроса " Нормално ли е това да бъде финансирано от Министерство на Културата? ", като я предизвестява: " Имам задача - да те смачкам професионално, ще пиша на всичките ти сътрудници, които финансират всяко твое нещо ".

Но евентуално това е Промяната... Да ни е честита!

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР