И за България, и събират подписи за сезиране

...
И  за България, и  събират подписи за сезиране
Коментари Харесай

Възраждане и БСП се захапаха за подписките си за сезиране на КС за оръжието за Украйна

И " за България ", и " " събират подписи за сезиране на Конституционния съд (КС) за изпращането на оръжие за Украйна. Това стана ясно по време на изявлението на ръководителят на ПГ на " " от трибуната на Народното събрание.

Той уточни, че ръководителят на ПГ на " за България " Корнелия Нинова е поискала поддръжка за настояването на левицата до Конституционен съд. Костадинов сподели, че в подмяна от " " са поискали поддръжка за битката им за референдум за участието в еврозоната, само че са получили отвод. Той уточни, че все пак са взели решение да поддържат подписката на за сезиране на Конституционен съд, единствено че в този момент, след изявление на Иван Иванов от левицата, който забелязал странна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ", считат, че е редно по-малкият да поддържа по-големия. като по-малка партия може да заповяда в нашата стая и да се подпише на нашето сезиране на Конституционен съд, няма да отхвърлим тяхната поддръжка, съобщи Костадинов. Той означи, че към този момент са подготвили жалбата и имат 27 подписа.

В момента ни изнудвате, нито ще дойдем в стаята да ви се молим, нито ще се поддадем на вашето изнудване, сподели в отговор заместник-председателят на ПГ на " за България " Георги Свиленски, съобщи Българска телеграфна агенция. Ако желаете да бъде сезиран Конституционен съд, се включете, прикани той във връзка подписката на. 

Преди два дни в Кюстендил водачът на Корнелия Нинова разяснява, че в случай че президентът не наложи несъгласие върху оръжията за Украйна, ще търсят метод да сезират Конституционния съд. След окончателното приемане на законопроекта за одобрение на съглашението сред министерствата на защитата на България и Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, Нинова прикани президентът Румен Радев да наложи несъгласие. По Конституция за сезиране на Конституционен съд са нужни минимум 48 подписа на народни представители. " " има 27 депутати в 48-ото Народно заседание, а " за България " -  24.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР