И всеки днес ще разбере - отива си лятото, идва

...
И всеки днес ще разбере - отива си лятото, идва
Коментари Харесай

Доц. Рачев прогнозира страшни порои в страната, но огласи и добра новина за времето

И всеки през днешния ден ще разбере - отива си лятото, идва есента! Това заяви в утринния блок на България Он еър климатологът доцент Георги Рачев.

Но освен това. Още през днешния ден следобяд стартира проникването на леден фронт, който ще донесе и заоблачаване, както и температури с 10-12 градуса по-ниски.

" Промяната във времето ще стартира първо в Северна България, където и някои от преваляванията ще стартират. Утре те не престават и в останалата част от страната, като тук-там ще доближат 20 мм. ", осведоми климатологът.

Добрата вест е, че дъждовете ще спрат в сряда, продължи доцент Рачев, и те ще се изтеглят към Гърция.

След сряда, температурите ще се задържат към 25 градуса, последвани от стопляне незабавно след събота.

Запитан какво време чака хората, които възнамеряват своята отмора на морето през септември, гостът бе безапелационен: " Ще имаме луксозна, топла, златна есен! "

Климатологът даде обещание температури от 16-20 градуса, като счита, че те ще бъдат даже с 2 градуса по-високи.

Доц. Георги Рачев разяснява и опустошителния вихър " Харви ", който взе жертви в Хюстън, щата Тексас. Рачев уточни, че тропичният циклон сега е блокиран в региона на огромния град и дъждовете ще продължат в идващите няколко дни.

Като измерено количество, климатологът изясни, че " Харви " е 1000 мм. дъжд, което е два пъти годишната норма подобен за София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР