И все пак една година по-късно Китай почти забрави протестите.

...
И все пак една година по-късно Китай почти забрави протестите.
Коментари Харесай

Една година след като протестите разтърсиха Китай, участниците размишляват върху значението на краткото избухване на неподчинение

И въпреки всичко една година по-късно Китай съвсем не помни митингите. Държавата реагира бързо, като разтури шествията с арести и закани и ненадейно подвигна контрола против COVID-19.

Протестите бяха къс изблик на непокорство, най-прякото предизвикателство към властта на Комунистическата партия от десетилетия. За участвалите младежи това беше първи митинг. Сега доста от тях обмислят какво следва.

Днес Ли живее в Токио, изпълнявайки обещанието си да напусне родината си и да отиде в заточение, с цел да документира бурните събития в Китай предходната година. Той е написал книга от 448 страници, „ Записи от годината на чумата: от блокирането в Шанхай до революцията на белите книги “, надявайки се да запълни празните места на държавната цензура.

„ Хората в Китай елементарно не помнят, “, сподели Ли. „ В Китай не ти е разрешено да си спомняш. “

___

Ли, на 37 години, и други от неговото потомство израснаха в разгара на китайските промени и интервала на отваряне, когато стопанската система скочи и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР