И военен хеликоптер Кугър се включи в гасенето на големия

...
И военен хеликоптер Кугър се включи в гасенето на големия
Коментари Харесай

Трети хеликоптер на ВВС се включи в борбата с големия пожар в Пазарджишко

И боен хеликоптер " Кугър " се включи в гасенето на огромния пожар сред селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, Област Пазарджик.

Пламъците обгърнаха хиляди декара гора. Огънят е на към километър от първите къщи.

Два хеликоптера Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово участваха в гасенето и през днешния ден по искане на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Дневният им потенциал към този момент е привършен и по тази причина се включи " Кугър " -ът.

" Екипажите на двата хеликоптера Ми-17, които излетяха през днешния ден от авиобаза Крумово поредно в 7.10 ч. и в 7.21 ч. в продължение на повече от 6 часа изпълняваха задания по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те направиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата.
Веднага след тях, в 14.54 ч. от авиобаза Крумово излетя вертолет „ Кугар “, който продължава гасенето на пожара от въздуха ", оповестиха от военното министерство.

Обявеното отчасти бедствено състояние в община Панагюрище остава.

Заради мощния вятър остарели огнища се разпалват още веднъж. Гори черен бор. Засегнати са над 2000 декара гора.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още през вчерашния ден беше разпоредено огражденията да бъдат отстранени, а животните – освободени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР