И властите в Брюксел забраниха влизането в белгийската столица на

...
И властите в Брюксел забраниха влизането в белгийската столица на
Коментари Харесай

И Брюксел забрани европейския конвой на свободата

И управляващите в Брюксел не разрешиха влизането в белгийската столица на европейския " ескорт за независимост " на водачи, протестиращи против Коронавирус рестриктивните мерки, оповестява " Ройтерс ".

Очакваше се конвоят да дойде в седалището на институциите на Европейския съюз и НАТО идния понеделник.

По-рано през днешния ден управляващите в Париж също не разрешиха протестната демонстрация.

Демонстрантите потеглиха от Южна Франция в сряда. Първоначално се предвиждаше " конвоят за независимост " да се събере в Париж и Брюксел, където водачите да изискат преустановяване на рестриктивните мерки поради ковид по образеца на стачкуващите, блокирали канадската столица Отава.

" Федералната полиция ще управлява моторните транспортни средства по основните пътища на Брюксел, които идват да стачкуват в Белгия. Регионът и градът ще издадат укази за възбрана на демонстрации с камиони на тяхна територия ", се показва в изказване на локалните управляващи.

В началото на месеца канадски водачи на камиони се събраха на протест против имунизациите в Отава. Те блокираха придвижването в целия град, което принуди доста локални предприятия да затворят. Наложи се кметът на канадската столица да разгласи изключително състояние в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР