И във Варна служители от звено "Съдебна охрана" излязоха на

...
И във Варна служители от звено "Съдебна охрана" излязоха на
Коментари Харесай

Служители от съдебната охрана във Варна излязоха на протест

И във Варна чиновници от звено "Съдебна защита " излязоха на митинг с искане за равнене на заплащането, което получават с това на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи, които работят в същия бранш. Те подчертаха, че броят на чиновниците, които охраняват правосъдните здания във Варненска област и правят ескорт е прекомерно дребен. Това постоянно се оказва спънка за качественото осъществяване на отговорностите им по закон.
60 души дават отговор за защитата на всички правосъдни институции във Варна, Девня и Провадия. Независимо, че законът планува 2, 3 или повече чиновници да дават дежурство на несъмнено място, постоянно се постанова да работят сами. Служители напущат, само че няма нови попълнения, тъй като заплащането е ниско -стартовата заплата е единствено с 20 лева над минималната за страната. Това води до доста организационни проблеми.

"Разболее се сътрудник от Девня или от Провадия, пращат човек от тук да отиде да охранява правосъдната постройка. Той със лични средства, със личния си автомобил. Когато се конвоира жена, би трябвало да има жена в конвоя. Една единствена жена, която е в конвоя и в случай че има два разнообразни конвоя в две направления, примерно Бургас и Горна Оряховица, тази жена не можем да я разделим на две. ", разяснява Златан Богоев от съдружие "Синдикат защита ".

Протестиращите акцентираха, че не желаят нарастване, а равнене на заплатите им с тези на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи.

"Нямам нищо срещу и се радваме, че сътрудниците си получиха заслуженото, тъй като те са си ги заслужили тези пари, само че ние желаеме да се изравнят. ", разяснява Антония Пашова от съдружие "Синдикат защита ".

Служителите от "Съдебна защита " припомниха, че работата им е виновна и приключването на фрагменти е проблем, който би трябвало да бъде позволен, преди да окаже отрицателно влияние върху работния развой в съдилищата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР