И Валтери Ботас последва съотборника си Люис Хамилтън и удължи

...
И Валтери Ботас последва съотборника си Люис Хамилтън и удължи
Коментари Харесай

И Ботас остава в „Мерцедес“

 78-vrez-01 И Валтери Ботас последва съотборника си Люис Хамилтън и удължи контракта си с „ Мерцедес “, ден преди старта за Гран при на Германия от Формула 1. Споразумението на финландеца е за идната година с алтернатива до 2020-а. Финансовите параметри обаче не се разкриват. Досегашната му заплата бе $12 млн. на сезон, а съгласно неофициалната информация сумата остава непроменена.

„ Щастливата вест за мен идна на пистата „ Хокенхайм “, която е освен домашна за моя тим – съобщи Ботас. – Именно там завоювах първата си победа през 2007 година. – През този сезон не ми върви доста, само че в отбора виждат опциите ми и това е отличен знак за гласуваното към мен доверие. “
Пилотът добави също, че се усеща удобно в работата си с Хамилтън. „ Имаме прелестни връзки – почтени и непринудени – продължи той. – И постоянно се стремим да побеждаваме. А удължаването на контракта ще ни разреши да се концентрираме напълно върху спечелването на купата. “
Ботас е в тима на „ сребърните стрели “ от 2017-а, а във Формула 1 е от 2013 година В кариерата си има три победи и все с немския отбор.

Ден по-рано Хамилтън парафира с „ Мерцедес “ също за 2 година, а договорът му е за 80 млн. паунда ($104 млн.). С това четирикратният международен първенец стана най-високоплатеният водач в историята на Формула 1.

Тото Волф:

За нас е значим и неговия темперамент

Изявите на Ботас този сезон бяха отлични – разгласи Тото Волф, началник на „ Мерцедес “. – И в случай че не бяха нашите неточности и неговата липса на шанс, той можеше да оглави даже класирането в шампионата. Когато взимахме решението за удължение на контракта имахме поради освен неговите благоприятни условия в работата, само че и темперамент. В връзките им с Люис Хамилтън всичко е намерено, липсва всякаква политика. А това е извънредно значимо, щом иде тирада за борба за купата. Радвам се да го запазим в тима!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР