И Валери Симеонов ли е купувал имоти на ниски цени?

...
И Валери Симеонов ли е купувал имоти на ниски цени?
Коментари Харесай

И Валери Симеонов купувал апартаменти на занижени цени?

И Валери Симеонов ли е купувал парцели на ниски цени? Този въпрос стои на дневен ред, откакто излезе информация, че е почнала инспекция по отношение на негови парцели. Върховната касационна прокуратура е упълномощила на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ( КПКОНПИ) инспекция по сигнал за закупени парцели на занижени цени от “СКАТ “ ООД, ръководено от Симеонов.
На 09.04.2019 година до основния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими парцели от „ СКАТ “ ООД, ръководено и представлявано от народния представител Валери Симеонов, като покупко-продажбите са изповядани на нереално ниски цени. Описани са три покупко-продажби:
Закупено през 2004 година от „ СКАТ “ ООД, ръководено от В. Симеонов право на градеж на апартамент с повърхност 80 кв.м. в к.к. „ Слънчев бряг “ за сумата от 900 лв., при данъчна оценка 856,60 лева.;
Закупен през 2005 година от „ СКАТ “ ООД, ръководено от В. Симеонов офис в к.к. „ Слънчев бряг “ с повърхност 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лева, при данъчна оценка 6 901,10 лева
Закупен през 2008 година от „ СКАТ “ ООД, ръководено от В. Симеонов парцел частна общинска благосъстоятелност с повърхност 875 кв.м. за сумата от 850 815 лева по решение на Общински съвет – Бургас, чийто ръководител по това време е Валери Симеонов, ръководител на комисията за общинска благосъстоятелност е бил В. Касабов – сегашен депутат от НФСБ, а юрист е бил актуалният депутат Християн Митев. За този парцел се твърди в сигнала, че не се употребява по предопределение за потребностите на малкия екран, а е издигнат жилищен блок.
В сигнала са изложени и изказвания, че през 2008 година „ СКАТ “ ООД, ръководено от Валери Симеонов е закупило „ База за отдих Пресока “ в община Златоград, която сега е хотел „ Панорама “, като на същия са построени противозаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влезнало в действие решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са издигнати без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.
Върховна касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ осъществяване на инспекция поради изказванията в сигнала за осъществени закононарушения по отношение на описаните в сигнала недвижими парцели от лице, заемащо висша обществена служба - Валери Симеонов – депутат все още, а през 2008 година и като ръководител на Общински съвет за договорката от 2008 година В рамките на инспекцията ще се ревизират и данните за осъществени закононарушения от актуалните народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 година, оповестяват от прокуратурата.
Предметът на инспекцията ще обхване и изказванията за непредприемане на дейности по събарянето на противозаконните постройки в региона на Златоград и съществуването на връзка с народния представител В. Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР