И в Ямбол няма желаещи медици, които да помогнат на

...
И в Ямбол няма желаещи медици, които да помогнат на
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол огорчен заради липсата на желаещи да помогнат на местната болница

И в Ямбол няма искащи медици, които да оказват помощ на локалната болница МБАЛ " Свети Пантелеймон ". Това установи в собствен пост в профила си във Фейсбук Валентин Ревански, кметът на града.
Ревански написа много огорчено констатацията, откакто е имал среща с медици в града - по-точно тези, които работят в учебното и детското опазване на здравето. По думите му, за болничното заведение трябват 8 души, които да оказват помощ, само че никой от медиците не е приел да стане доброволец. Ето и най-горчивите думи на Ревански.
" За страдание, разбрах, че всички са се отказали.

Разбирам терзанието им за личното им здраве и на хората към тях, само че същите терзания имат и медиците в болничното заведение, които към този момент 30 дни работят по този метод.
Може би има нещо oбъркано и в тази част на нашата държавна администрация. Според спомагателното съглашение към груповия трудов контракт в бранш „ Здравеопазване-2018 “ работещите в системата на детското и учебно опазване на здравето са в заплатен длъжностен отпуск , до момента в който децата и учениците не се върнат в учебните заведения и детските градини, а това ще продължи най-малко няколко месеца.
Със сигурност има доста трудещи се хора, които биха желали да имат такива условия на работа. Не желая да упреквам никого, тъй като те нямат виновност, само че за мен това държание на държавната администрация е недопустимо. По този метод лечебните заведения са обречени на затваряне и се лишават от медицински личен състав, които би могъл да помогне в битката с КОВИД-19 .
"

В Ямбол терзанието е поради случаите от ромския квартал " Райна Княгиня ", като към този момент всеобщо доказаните случаи са от там. От днешния утринен брифинг на Националния действен щаб стана ясно, че в Ямбол има още 11 случая и те са общо 67.
Припомняме, че обстановката с медиците и във Видин не е розова, а към 30 април за тамошната болница нямаше нито един искащ доброволец. Вчера, 8 април, регионалният шеф на Видин удостовери пред Българска национална телевизия, че обстановката остава същата - няма нито един доктор, отзовал се на апелите да помогне на локалната болница. Във Видин към края на вчерашния ден (8 април) доказаните случаи бяха 144.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР