И в тези пандемични времена Теодосий Спасов успява да изразява

...
И в тези пандемични времена Теодосий Спасов успява да изразява
Коментари Харесай

Теодосий Спасов получава Наградата на София на 25-ия София Филм Фест

И в тези пандемични времена Теодосий Спасов съумява да показва духовните си стремежи и открития. Това съобщи пред Радио София огромният музикант, композитор и импровизатор.

Той изрази щастието си от това, че е избран да получи Наградата на София на 25-ия София Филм Фест, за това, че „ са ме забелязали “.

„ Кавалджията на света “ – както го назовават, е роден на 4 март 1961 година в град Исперих и към този момент има премия от обичания му Пловдив. „ Наградата осмисля моето наличие в София, където пребивавам от към 30 години. Това значи, че въпреки всичко числя се и на София “, означи музикантът.

В момента той довършва музиката към спектакъла "Федра ", режисиран от актрисата и неговата брачна половинка Бойка Велкова. В началото на март ще бъде премиерата му в спектакъл „ Азарян “. Скоро в постройката на БНР бяха изложени негови фотографии от Антарктида, където беше през 2020 година. Да се „ транспонира “ в друга сфера е обнадежден от фотографи като Зафер Галибов и Ани Петрова. Получил е покана да гостува с фотоизложбата си и в Ямбол.

Наградата на София на Столичната община ще бъде връчена на изключителния музикант и композитор в деня на откриването на 25-ия София Филм Фест на 11 март, в Зала 1 на НДК, седмица след 60-годишния празник на актьора на България и света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР