И в сряда ще има слънчеви часове, но отново ще

...
И в сряда ще има слънчеви часове, но отново ще
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето през първите 15 дни на септември


И в сряда ще има слънчеви часове, само че още веднъж ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е най-вече слаб от север. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, към момента тук-там в източните региони - до 34°.

Месецът ще стартира с превалявания и гръмотевици на доста места в страната, покачва се и вероятността за местни интензивни феномени и за обилни количества в петък, основно в Централна България. Вятърът ще бъде най-вече североизточен, слаб. Температурите ще продължат да се намаляват.

Времето през септември.
Снимка: iStock


В събота от запад преваляванията краткотрайно ще намалеят като обсег и активност, само че облачността ще се задържи най-вече забележителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември. В неделя в по-голямата част от страната ще се задържи без превалявания. Ще има и по-съществени понижения на облачността, а температурите едва ще се покачат, само че по-късно денем от северозапад още веднъж ще стартират превалявания и гръмотевична активност.

Времето през септември.
Снимка: iStock


Към средата на първото десетдневие през страната ще премине бързо атмосферно разстройване и изначало от северозапад, в Източна България от североизток, с увеличаване напразно ще нахлуе относително по-хладен въздух. На места, с по-голяма възможност в Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания, в планинските региони и гръмотевици.

Впоследствие до края на десетдневието вероятността за превалявания понижава, ще има и слънчеви часове, температурите още веднъж ще се покачат, повече към края на интервала.

Времето през септември.
Снимка: iStock


През първата половина от второто десетдневие температурите ще се намаляват. Ще има и превалявания, повече в Западна и тук-там в Централна България, а към средата на месеца и на изток. Все още ще има и гръмотевична активност, с по-голяма възможност при започване на десетдневието. В Източна България вероятността за превалявания е по-малка, а и температурите ще се задържат по-високи спрямо тези на запад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР