И в Плевен се очертава балотаж. Дългогодишният кмет на града

...
И в Плевен се очертава балотаж. Дългогодишният кмет на града
Коментари Харесай

И в Плевен се задава балотаж. Преднина за сегашния кмет Спартански. Битка за второто място

И в Плевен се обрисува балотаж. Дългогодишният кмет на града Георг Спартански, явяващ се като самостоятелен претендент, взема 31 на 100 от гласовете. Доста по-назад са лекарят Валентин Христов, повдигнат от ГЕРБ, с 13 на 100, и съдията Чавдар Попов, също самостоятелен, който получава 11 на 100.

Множество самостоятелни претенденти за кмет, без мощно партийно наличие, голям брой обединения в бъдещия общински съвет се обрисува след 
Това сочат данни от експресно районно изследване на „ Маркет линкс ", извършено измежду 400 имащи право на глас в община Плевен, по поръчка на bTV в интервала 11-15 октомври и по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.
„ Твърдо решилите да гласоподават са 56 %, което е доста по-високо от 45-те % на последните локални избори. Очакваме по-висока изборна интензивност. Ще има балотаж ", разяснява в четвъртък заран по бТВ Добромир Живков от " Маркет линкс ". 

Данните за електоралните настройки измежду кандидат-кметовете са:

Георг Спартански, самостоятелен претендент - 31%

Валентин Христов, ГЕРБ - 13,1%

Чавдар Попов, самостоятелен претендент - 11,3%

Наталия Цанева, ПП-ДБ - 8,2%

Александър Николов, „ Алтернатива на жителите “ - 4,8%

Данаил Раденцов „ Възраждане “ - 3,8%

„ По-шарена е картината от всекидневно. Има повече конспирация в борбата за кметското място. Има и огромен брой партии, които се състезават за влизане в общинския съвет. Не би било изненада да забележим много фрагментиран съвет с даже до 7 политически сили в него “, добави социологът.

Ето кои са най-големите проблеми съгласно жителите на Плевен:

54% от интервюираните показват, че това са улиците и тротоарите, а 46% - новите работни места. Като главен проблем 34% показват чисотата в града, въздуха и водите, а 32% - задържането на младите. Борба с корупцията показват 31% от интервюираните, а положително ръководство и бистрота - 25%.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР