И в момента продължават опитите на спасителните екипи да извадят

...
И в момента продължават опитите на спасителните екипи да извадят
Коментари Харесай

Всички болници в София на крак заради касапницата на Тракия, линейките не смогват /снимки/

И сега не престават опитите на избавителните екипи да извадят потърпевши хора под преобърналия се рейс на автомагистрала „ Тракия “ до Вакарел. До тежкия случай се е стигнало след леко ПТП с автомобил, при което рейсът е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката, оповестява БНР. Големият брой на ранените и жертвите идва от това, че рейсът се е обърнал и хората са изпаднали от него. Ранените са към 20. Една от версиите за случилото се е отмалялост на водача на рейса.
По автомагистрала „ Тракия с посока София съвсем не се виждат коли. От „ Цариградско шосе “ е направено трасе за коли за спешна помощ, които минават през 4-5 минути. Част от тях към този момент се връщат и към столицата. Почти всички болница в София са на крайник, извозват се ранените. Образувало се е гигантско запушване по автомагистрала в посока Бургас. Полицията е отбило придвижването. На процедура не може да се премине. Има полицейски кордон. На място са пристигнали 4 пожарни. Пожарникарите режат автомобила, с цел да извадят потърпевшите. Пристигнал е и специфичен автомобил, който по-късно да издърпа авариралия рейс.
„ Вече имаме информация, че първите коли за спешна помощ са извозили първите пациенти към лечебните заведения и към този момент са се върнали за още един курс “, уточни тя. „ Повече от 20 са потърпевшите. Имаме информация за 6 умряли “, заяви представителят на „ Спешна помощ “ Катя Сунгарска. Тя посочи, че има едно потърпевшо дете, само че не знае в какво положение е.
„ Нашите лекари сега правят следващото мъжество. Всички лечебни заведения в София са включени в координационния екип, който сме основали. Много е тежък случаят и е доста динамична обстановката “, сподели няколко пъти Сунгарска.
Един от шефовете на компанията "Юнион Ивкони " Иван Добрев сподели, че рейсът на компанията е чисто нов, създаден през 2014 година. „ Аз не съм проверяващ орган. По първични данни пасажер се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила надзор над колата, удря се в автобуса и го обръща “, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР