И в момента нито на уебсайта на Комисията за енергийно

...
И в момента нито на уебсайта на Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Бизнесът недоволен, че не знае цената на газа

И сега нито на уеб страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране, нито на уеб страницата на " Булгаргаз " ЕАД има информация за подадено заявление от страна на публичния снабдител до Комисията за одобряване на цена на природния газ за юли 2022 година Датата е 5 юли, показват четирите работодателски организации БСК, АИКБ, БТТП и КРИБ в писмо до енергийния министър от през вчерашния ден.
Те напомнят реда, че съгласно договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД и промишлените консуматори, цената се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена.
" Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ. Нещо повече, нарушава се откритата процедура на подаване на заявление в края на предходния месец и на поправено заявление на първо число на месеца, която даваше опция за известно обмисляне на разноските за природен газ ", показват организациите и акцентират, че неналичието на изясненост не се случва за първи път, а за следващ месец.
Така действително българските производства ще работят в обстановка, в която не е известна цената на природния газ.
Както е известно, Комисията за енергийно и водно контролиране дефинира цената на природния газ за юни 2022 година едвам на 10 юни. Цената от 141,36 лева./MWH беше с 13% по-ниска спрямо май и е под цената за април. Намалението бе обяснено с обезпечените доставки на полутечен природен газ. Преди това от работодателските организации са настояли, по думите на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова, да се проведат договаряния за дълготраен контракт за доставка на природен газ с " Газпром ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР