И в момента имаме представители на Европейската агенция за гранична

...
И в момента имаме представители на Европейската агенция за гранична
Коментари Харесай

Стефан Янев: Представяме обща европейска позиция при разговорите с Турция за мигрантите

И сега имаме представители на Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс у нас . Преди дни от Министерство на вътрешните работи бе подложен въпроса за финансирането - както на командированите експерти от други страни по линията на Фронтекс, по този начин и за Министерство на вътрешните работи. България пази и външна граница на Европейски Съюз.

Това разгласи в пленарна зала служебният министър председател Стефан Янев по тематиката за предстоящ миграционен поток от Афганистан.
 Оградата по границата с Турция ще се ремонтира от Министерство на вътрешните работи - без социална поръчка
Оградата по границата с Турция ще се ремонтира от Министерство на вътрешните работи - без социална поръчка

Ремонтът би трябвало да се случи незабавно

Търсим бъдещи диалози и обща европейска позиция при осъществяване на диалози с Турция , разгласи той и напомни изказването на турското държавно управление, че имат огромен брой на мигранти и че Турция няма да се трансформира в буферна зона.

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров сложи въпросите за рехабилитация на пътищата и от горските стопанства, както и за некомплект в граничните отделения.

Теренът е необикновен, призна служебният министър председател. " Пътищата значително са отговорност на горските стопанства, дали имат стремежи или липсва финансова и техническа опция е сериозен въпрос, който ще обсъждаме и на съвета за сигурност. Тези на пръв път маловажни фактори, не са маловажни. Самата настилка е с остри камъни, което води до бързо изхабяване на техниката , предизвикателство е нейната поддръжка. Трудно е да се създадат гаражи на място. Проблем е фактът, че тази техника се износва доста бързо ", сподели Янев.

Той не отговори съответно какъв брой са незаетите щатове в Гранична полиция .

Вълната от мигранти е почнала преди средата на август 2021 година И в прилежащите страни има миграционен поток , сподели Янев. Българската дипломация прави вероятното, с цел да получава нужната информация, която би била потребна в институционален аспект, сподели Янев.

Подпомагането на прилежащи страни да поддържат този мигрантски поток става от нашата дипломация в съгласуваност с европейската дипломация, посочи той. Имаме добра съгласуваност с Пакистан, добави Янев.

На въпрос на депутата от КБ Атанас Атанасов за Съвета по сигурността Янев отговори, че обществена информация има. В началото на юли имаше съвещание на Съвета по сигурността на Министерски съвет, на което стана ясно, че неговият секретариат не е бил структуриран, не е работил в никакъв случай с разбори, с цел да предлага решения . Една от дилемите е да институционализираме този секретариат. Чувствителни са службите и нежеланието им да споделят информация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР