И в днешния съботен ден пред Имунизационния център на Пирогов

...
И в днешния съботен ден пред Имунизационния център на Пирогов
Коментари Харесай

Дълга опашка от чакащи за ваксина в съботния ден

И в днешния съботен ден пред Имунизационния център на " Пирогов " се вие дълга опашка от жители, пристигнали да се имунизират против COVID-19.

Центърът отвори още в 8.30 часа. Предлагат се всички ваксини, регистрирани и позволени за приложимост в България. Извършват се и бустерни дози, като не е належащо авансово записване . В педиатричен кабинет се слагат ваксини на деца от 5 до 11 години, само че за там се изисква записване.

Екипът ни срещна хора, чакащи за имунизация и реимунизация и пред центъра на болница " Света Анна " - Окръжна болница. Тук опашна няма, чакащите вървят бързо като доста от тях са за слагане на бустерна доза.

За последното денонощие са сложени 34 482 дози ваксина, а общо поставените дози от началото на пандемията у нас са 3 838 576. 375 523 са общият брой на сложени бустерни дози към днешна дата.
 
 БГНЕС

Според данните на Единния информативен портал 5 524 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през миналите 24 часа. 2 674 от тях са открити с PCR, а 2 850 - с бързи антигенни проби. 74,02 % от новите случаи, потвърдени за последното денонощие, са на лица, които не са имунизирани.

И през днешния ден, и в неделя в София работят изнесените имунизационни пунктове в огромните търговски центрове " Парадайс ", " Сердика ", " Ринг Мол ", " The Mall ", " България ", както и в културния дом в жк " Дружба ". Ваксини се слагат и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото – „ НДК “ и „ Софийски университет “, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР