И в деня за размисъл преди изборите за президент и

...
И в деня за размисъл преди изборите за президент и
Коментари Харесай

И в деня за размисъл продължават акциите на МВР срещу купен вот

И в деня за размисъл преди изборите за президент и парламент не престават акциите на Министерство на вътрешните работи против платен избор.

От сутринта се организира акция в сливенското село Градец. Мястото осъмна под полицейска обсада, предадоха националните малките екрани.

Акцията против пазаруване на гласове е почнала още в петък вечерта с обиски и разпити. Работи се по съответни сигнали.

Кметът на селото Веселин Урумов изясни, че тази акция е първа за тези избори, като и на предходните избори е имало напрежението и хората не са дали своят вот.

" И през днешния ден ме срещат хора изпитват боязън и споделят, че няма да гласоподават. Мисля, че ще се получи противоположното, вместо да излязат да гласоподават, няма да гласоподават ", сподели Веселин Урумов пред бТВ.

Всъденото село Кипилово има арестувана жена за пазаруване на гласове. Разпитани са очевидци. По техни показания тя е давала по 100 лева на глас.

Впетък спецчасти окупираха десетки обитаеми места в страната, с цел да предотвратят предизборни нарушавания.

В благоевградско село бяха задържани двама, конфискувани са описи с хора, за които се допуска, че управляват вота.

В Бургаско също имаше засилено наличие на жандармерия.

В плевенското село Буковлък също имаше арести, а в Комарево бяха арестувани кметът и синът му.

Обект на инспекциите са магазини за хранителни артикули в ромските махали, където хората са взимали храна на версия. Смята се, че хора оферират на пазаруващите да им опростят средствата, като им оферират да гласоподават за даден претендент.

През последните дни бяха извършени акции на Министерство на вътрешните работи на доста места в страната против пазаруването на гласове.

От началото на предизборната акция до 13 часа в петък в прокуратурите на територията на страната са формирани 369 преписки и 97 досъдебни производства, свързани с нарушавания на политическите права на жителите за изборите на 14 ноември, заяви прокуратурата.

20 преписки и 12 каузи съдържат данни за нарушавания свързани с изборите за президент, а останалите 349 преписки и 85 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно заседание.

Граждани и организации могат да подават сигнали и тъжби до съответните прокуратури в цялата страна.

В същото време на доста места в страната през днешния ден раздават изборните бумаги. В Хасково това става на площад " Общински ". Изборните бумаги на СИК-те с полицейска защита се доставят в пространствата на секционните комисии,където ще останат запечатани до началото на изборния ден на следващия ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР