И в България ще има алтернативен виртуален мобилен оператор. Пет

...
И в България ще има алтернативен виртуален мобилен оператор. Пет
Коментари Харесай

Консорциум ще лансира първия виртуален мобилен оператор у нас

И в България ще има различен виртуален мобилен оператор. Пет компании, обединени в консорциум  дадоха поръчка да пренаредят пазара на телекомуникационни услуги в страната.

Управителите на петте компании в консорциума - Петър Ризов, NET1; Невен Дилков, Нетера; Ангел Василев, Телекабел; Петьо Георгиев, СКАТ; Милен Минев, Телесим показаха пред публицисти задачите на обединяването и идните стъпки.

Към момента петте компании развиват своята активност в общо 15 области, като мрежите им доближават до повече от 2 милиона души, което прави над 30% от цялото население на България.

„ Като цяло, ние желаеме да сме опция на откритите телекоми. Това е смисълът на обединен виртуален мобилен оператор (MNVO) ”, съобщи Петър Ризов, шеф на софийския телеком NET1.

Обединението „ Мобилни различни връзки “ дефинира като свое конкурентно преимущество близостта до крайния клиент. Това ще разреши създаването на цялостна гама телекомуникационни услуги, съобразени със характерните потребности на клиентите в дадени райони.

Консорциумът към този момент води договаряния с мобилните оператори за потребление на тяхната инфраструктура на територията на цялата страна за потребностите на виртуален мобилен телеком.

Разговори се водят и с държавния регулатор в лицето на Комисията за контролиране на известията (КРС) за подпомагане при развиването на сходна активност.

От „ Мобилни алтертнативни връзки “ са оптимисти за резултата от договарянията, защото интернационалният опит и международната процедура демонстрират, че на телекомуникационния пазар има място за сполучливо развиване на този тип услуги.

„ В България над 300 снабдители оферират интернет и телевизия, а в това време телекомите са единствено три. Страната ни е на челните места по съответствие цена/качество на интернета и е парадоксално, че в мобилния сегмент конкуренцията не е по-голяма. “, съобщи Петър Ризов.

По света оперират над 1 200 MVNO. Тази процедура е мощно застъпена и в Европа, като България е една от малко страни, в които няма виртуални мобилни оператори. „ За сравнениe в Германия са 129, във Англия 76, Холандия 56, Румъния 2, има MVNO оператори даже и в страни от Близкия изток като Афганистан и Иран.

„ Вярваме, че има място за нови играчи и компании, които да предложат нещо друго и забавно на пазара. “ заключи Петър Ризов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР