И управляващите тротинетки ще са отговорни за причинена смърт на

...
И управляващите тротинетки ще са отговорни за причинена смърт на
Коментари Харесай

И управляващите тротинетки ще са отговорни за причинена смърт на пътя

И ръководещите тротинетки ще са виновни за породена гибел на пътя. В Народното събрание към този момент са импортирани текстове за по-тежки санкции за нарушителите, предизвикали катастрофи по пътищата, записани в Наказателния кодекс. Те са резултат от подписаната петиция с искане на по-сериозни санкции за нарушителите на пътя, съобщи БНР.

До 20 години или до живот да е глобата за гибел на пътя, е едно от предложенията.

Според друго до 20 години е максимумът, в случай че при причиняване на гибел действието е осъществено в пияно положение или под въздействието на опиати.

Утежняващо наказването събитие при ПТП ще е и в случай че откажем тест. Сериозно скачат наказванията при произшествия, в случай че са зародили при прекосяването на алено и при скорост, която е с 50 километра в час по-висока от позволената за обитаемото място.

В измененията има терминологични разяснения. " МПС " се заменя с " пътно средство ". Така виновни за произшествия и гибел на пътя стават даже и велосипедистите, и ръководещите тротинетки, както и каруците.

Въвежда се терминът " пътно ликвидиране ". Това би оказало " психическо влияние върху обществото ", написа в претекстовете. В измененията е планувано да се планува дали действието е съзнателно, или по несъобразителност.

За да бъдат признати, предложенията за промени би трябвало да минат през отрасловите парламентарни комисии и през пленарната зала на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР