И у нас, през следващите дни ще има превалявания от

...
И у нас, през следващите дни ще има превалявания от
Коментари Харесай

Силен вятър в сряда

И у нас, през идващите дни ще има валежи от дъжд, съпроводени тук-там и от гръмотевици. Ще духа мощен южен вятър и ще остане по-топло от нормалното за сезона. Рязко и значително захлаждане се чака в неделя.

 

Акцент във времето в околните дни ще бъде мощният южен вятър, изключително в регионите на север от планините и в Източна България, където и температурите ще доближат най-високи стойности, тук-там над 25°.

Предупреждение за рисково мощни пориви напразно е в действие на следващия ден към момента единствено в областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Денят ще стартира със слънчево време, само че от запад облачността ще се усилва и тук-там в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в Югоизточна България мощен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, по Черноморието малко по-ниски, сред 15° и 18°. Там на следващия ден ще бъде най-вече слънчево, с сдържан югозападен вятър и неспокойствие на морето 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще се покачват и оптималните в курортите ще са от 5° до 12°. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски зоните остава висока.

Валежи от дъжд и сняг ще има в доста региони от континента, а в страните от Западна и Централна Европа следва и захлаждане. Проливни превалявания се чакат на Апенините. Причината – циклон над Централното Средиземноморие, който ще засегне и Балканите, в това число и нашата страна. В по-голямата част от полуострова през по-голямата част на деня ще се задържи слънчево, само че в западните региони още на следващия ден ще завали.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР