И тук въпросът е кой и защо крие своите намерения,

...
И тук въпросът е кой и защо крие своите намерения,
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение От Президентството! Вижте Какво Разкри Румен Радев За Сделката С Чез, Засяга Пряко Всички Абонати!

И тук въпросът е кой и за какво крие своите планове, притеснява се президентът. По закон ЧЕЗ е част от националната и европейска сериозна инфраструктура, изясни Радев. Всякакъв въпрос, че това е една банална договорка на едно комерсиално сдружение, е нещо, с което ни заблуждават, счита той.

Президентът не знае по какъв начин една компания без история получава голяма банкова гаранция.

Защо се крие кои банки финансират договорката, желае отговор Румен Радев. Има ли политическа гаранция тази компания, пита още президентът.

Правителството дължи отговори на всички консуматори, които заплащат сметки за ток, безапелационен е президентът. " Всички чакаме отговори ", посочи той.

Днес Радев се среща с Комисията по финансов контрол (КФН). Вече е разговарял с ДАНС. Родното ФБР още събирало информация.

Президент обмисля дали да не свика КСНС поради договорката ЧЕЗ.

Защо виновните институции, които са към Министерски съвет, работят пост фактум, неудовлетворен е още президентът. Такива инспекции би трябвало да се вършат авансово, откакто са ясни евентуалните купувачи.

Припомняме, на 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп ". По предварителна и непотвърдена информация цената на договорката е към 320 милиона евро. Тя включва " ЧЕЗ Електроразпределение ", " ЧЕЗ Електро ", " ЧЕЗ Трейд ", както и ВЕИ активи. " Енерго-про ", която също имаше интерес, е предложила 300 милиона евро.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка, тъй като познава притежателят на компанията, закупила ЕРП-то - Гинка Върбакова.

Самият Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ, изрече подозрения във връзка с договорката и по-точно по отношение на това дали купувачът има опит и може да обезпечи поддръжката на ЕРП на една трета от България, написа нюз.бг.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната естрада прикани президентът Румен Радев да вземе отношение по договорката, а през вчерашния ден президентът организира среща с шефа на КЕВР Иван Иванов.

От вчерашно изявление на Гинка Върбакова, собственичка на пазарджишката компания " Инерком ", която купи активите на ЧЕЗ у нас, стана ясно, че договорката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за утвърждение от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР