И трите сигнала за плагиатство срещу преподавателя в Алма матер

...
И трите сигнала за плагиатство срещу преподавателя в Алма матер
Коментари Харесай

Етичната комисия в СУ подхваща плагиатството на Петър Илиев

И трите сигнала за плагиатство против преподавателя в Алма матер и препоръчан за вицепремиер и министър на вътрешните работи от Има Такъв Народ Петър Илиев са възможни и ще бъдат прегледани от Етичната комисия в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Това потвърдиха от най-старото висше учебно заведение пред „ Труд “, само че прецизираха, че комисията не заседава обществено и не се знае по кое време тя ще стартира работа по сигналите.

Казусът включва книгата на Илиев " Компетенцията на Народното събрание ", издадена през 2015 година В нея има буквално копирани пасажи без цитиране от доктората " Парламентарен надзор " на преподавателя в СУ доцент Наталия Киселова, предпазен през 2008 година, настояват адвокати от фейсбук групата „ Правна полуда “. Историята е от 2015 година, само че едвам в този момент бяха подадени сигнали към ректора на Алма матер.

Междувременно от Има Такъв Народ застанаха компактно зад Илиев и споделиха, че всеки, който съобщи обществено, че има плагиатство, ще се срещне с Петър Илиев в съда. Последният пък се базира на отминалостта, която в тази ситуация била изтекла и разгласи, че стои зад всяка дума в книгата си, която се оказа изтеглена от пазара.

Проверката за допустимост на сигналите е осъществена от заместника на ректора на СУ проф. Николай Витанов.

Сега на ход е Етичната комисия, която работи по свои нови, вътрешни правила и би трябвало да излезе със мнение. След това се чака от ректора проф. Анастас Герджиков да вземе крайното решение по въпроса плагиат ли е Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР