И трите ЕРП-та искат по-скъп ток от 1 юли. Комисията

...
И трите ЕРП-та искат по-скъп ток от 1 юли. Комисията
Коментари Харесай

И трите ЕРП-та искат драстично по-скъп нощен ток от 1 юли

И трите ЕРП-та желаят по-скъп ток от 1 юли. Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява предоставената от сдруженията в бранш "Електроенергетика " настояванията им за цени на електрическата енергия за регулаторния интервал 1.07.2019 - 30.06.2020 година
Заявленията на енергийните сдружения - производители, ЕСО, електроразпределителни сдружения и крайни доставчици, са подадени в Комисията в осъществяване на член 41 от Наредба № 1 от 14 март 2017 година за контролиране на цените на електрическата сила.
ЧЕЗ желае 67,7% повишаване на нощната цена на ток и 3.5% повишаване на тока за бита.
EVN, обслужваща Югоизточна България, е поискала близо половин % повишаване на тока денем, и 1,1 на 100 повишаване на услугата през нощта.
"Енерго про " упорства единствено за покачване на цената на нощния ток за битовите консуматори с малко над 2%, като резервира сегашната цена на дневната електрическа енергия.
Припомняме, че единствено преди дни шефът на КЕВР Иван Иванов увери, че повишаването на тока от 1 юли няма да бъде фрапантно и предвижда към 3%.
С какъв брой ще нарастне тока за едногодишен интервал след 1 юли зависи от Комисията за енергийно и водно контролиране.
Също по този начин в края на юни месец се чака и окончателното решение на комисията с какъв брой да нарастне природния газ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР