И тримата президенти на университети се сблъскаха с негативна реакция

...
И тримата президенти на университети се сблъскаха с негативна реакция
Коментари Харесай

Стотици преподаватели в Харвард подписаха писмо в подкрепа на президента, след като ръководителят на UPenn подаде оставка

И тримата президенти на университети се сблъскаха с отрицателна реакция за това, което критиците описаха като „ безучастие “ за хипотетичния антисемитизъм в кампуса след изненадващата офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври – при което бяха убити 1400 израелци.

Критиките към тримата набъбнаха след свидетелските им показания, където те не съумяха да кажат категорично, че призоваването към геноцид над евреите би нарушило кодексите за тормоз и малтретиране на техните колежи.

След чуването двупартийна група законодатели изпрати писмо до управителните препоръки на Харвард, UPenn и MIT, призовавайки ги да отстранят своите академични водачи.

Г-жа Магил стана първата на президентите да подаде оставка през уикенда, като разгласи напускането си и се извини за забележките си, откакто ученик на UPenn и основен изпълнителен шеф на Уолстрийт Рос Стивънс заплаши да лиши университета от подаяние от 100 милиона $, в случай че тя не се отдръпна.

Представителят на републик...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР